sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag AZ O16 - PEC Zwolle

PEC Zwolle 016 moet meerdere erkennen in AZ 016

Op 28 januari speelde PEC Zwolle 016 de eerste wedstrijd van de kampioenspoule tegen de leeftijdsgenoten van AZ in Wijde Wormer.

AZ, dat de eerste wedstrijd tegen Feyenoord had verloren, was gebrand op een overwinning en zette vanaf het fluitsignaal gelijk druk om zo snel mogelijk het eerste doelpunt te maken. In de tiende minuut lukt dat, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wegens een overtreding af. De Zwollenaren hadden aanvankelijk moeite met het spel van de Alkmaarders, maar na vijftien minuten kregen zij het onder controle. In de 21e minuut leidde dit zelfs tot de 0-1. Redwane Hammouchi  passeerde na een voorzet van Rowan Mensink met een schuiver de doelman van AZ. Vier minuten later werd deze stand door Dani v.d. Steege, na een goed genomen hoekschop van Jeffrey Dijkstra, verdubbeld: 0-2. De spelers uit de kaasstad hadden wel meer balbezit, maar tot echte grote kansen leidde dit niet. In de 35e minuut werd het net echter wel gevonden en maakte AZ de aansluitingstreffer: 1-2. Vlak voor rust was de stand bijna al weer gelijk, maar gelukkig voor de Zwollenaren belandde de bal naast het doel toen keeper Jannick de Lange al was gepasseerd.

In de rust benadrukte trainer/coach Niek Loohuis nogmaals dat de organisatie erg belangrijk was en vol vertrouwen werd de tweede helft tegemoet gezien. De eerste tien minuten na rust werden gekenmerkt door veel blessures aan beide zijden. In minuut 53 ontsnapten de Blauwvingers aan een strafschop, maar acht minuten later kwam toch de gelijkmaker op het scorebord. Jannick de Lange kreeg een moeilijke terugspeelbal en plaatste deze in de voeten van de spits van AZ, die deze buitenkans niet onbenut liet. PEC Zwolle O16 kwam er in deze fase niet meer aan te pas en drie minuten later bracht AZ de stand op 3-2. In de laatste fase van de wedstrijd probeerden de Zwollenaren er nog een offensief uit te persen, waarbij ruim in blessuretijd AZ O16 gebruik maakte van deze situatie en de eindstand op 4-2 bracht. Op 18 februari om 14.00 uur speelt  PEC Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

Wedstrijdstatistieken
 AZ 016 - PEC Zwolle 016: 4-2 (1-2)

Opstelling
PEC Zwolle 016: Jannick de Lange, Riley Klaverweide, Ferdi v. Looy, Carlos Tomas, Jeffrey Dijkstra, Rowan Mensink (60. Mark v.d. Werff), Redwane Hammouchi, Lentini Caciano, Jeandrino v. Loon, Dani v.d. Steege (52. Thomas v.d. Belt), Max Koelen.

Scoreverloop:
21. R. Hammouchi                          0-1
25. D. v.d. Steege                             0-2
35. AZ 016                                        1-2
61. AZ 016                                         2-2
64. AZ 016                                         3-2
80+4. AZ 016                                     4-2