sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - AZ O16

PEC Zwolle O16 sleept een punt uit het vuur tegen AZ O16.

Op 8 april speelde PEC Zwolle O16 in het MAC3PARK stadion tegen AZ. In deze wedstrijd maakte de Zuid-Afrikaan Jake Nicolas Aresti zijn officiële debuut voor PEC Zwolle.

De tegenstanders uit Alkmaar kwamen goed uit de startblokken. Al in de achtste minuut was de eerste kans voor hen. Gelukkig kon de bal tot een hoekschop worden verwerkt. Kort daarna was het echter wel raak. Een voorzet vanaf de vleugel viel tussen twee Zwolse verdedigers precies voor de voeten van de spits van de uitploeg: 0-1. Pas zeven minuten later was er eindelijk een mogelijkheid voor de Zwollenaren, maar de lob over de keeper, die Dani v.d. Steege in gedachten had, lukte niet helemaal. De Alkmaarders waren feller en agressiever, maar door goed keeperswerk van Jorick Mensink bleef de schade beperkt. Hij kreeg bovendien ook nog hulp van Jeffrey Dijkstra, die in de 26 e  minuut de bal van de lijn haalde. Pas vlak voor rust kreeg PEC Zwolle O16 weer een mogelijkheid, maar de kopbal van v.d. Steege trof geen doel. Kort hierna ontsnapten de spelers uit Zwolle aan de 0-2. Al met al hadden de Blauwvingers deze eerste helft te weinig ingebracht en mocht de ploeg blij zijn dat het slechts 0-1 stond.

In de rust confronteerde trainer/coach Niek Loohuis zijn spelers met hun tekortkomingen en eiste van hen in de tweede helft meer lef, durf en 100% inzet. Ook merkte hij op, dat er nog niets verloren was. Dat dit niet tegen dovemansoren was gezegd, werd in minuut 46 duidelijk. Tijdens een mooie aanval gaf Dijkstra vanaf links een prima voorzet, die door v.d. Steege schitterend werd afgerond: 1-1. De Zwollenaren begonnen er weer in te geloven en deden er alles aan om minimaal één punt aan deze wedstrijd over te houden. De beste kansen waren echter wederom voor de uitploeg, maar Jannick Mensink stond steeds op de goede plaats en als hij een keer gepasseerd werd, kreeg hij hulp van één van zijn verdedigers zoals in de 60e minuut toen Max Koelen de bal van de lijn haalde. In blessuretijd hadden de Zwollenaren nog het geluk aan hun zijde toen een vrije trap van AZ O16 vanaf de rand van het zestienmetergebied op de paal belandde. Zo werd het harde werken in de tweede helft alsnog beloond met een zwaarbevochten punt.

Op 22 april a.s. uur speelt PEC Zwolle 016 om 12.00 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O16 - AZ O16: 0-1 (1-1)

Opstelling:
PEC Zwolle O16: Jorick Mensink, Max Koelen, Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra (72. Riley Klaverweide), Rowan Mensink, Lentini Caciano (72. Dylano Wolters), Jake Nicolas Aresti, Jeandrino v. Loon, Dani v.d. Steege, Redwane Hammouchi (54. Maikel Bosch).
AZ O16: Mees Bakker; Fons Gemmel, Rik Regeling, Mounir El Guebli, Noah Affolter (41. Chardell Karg); Bram Franken, Mohamed Taabouni, Emir Biberoglu; Jeffrey van der Heijden (70. Souhail Benabdeslam), Khymo Scholing (55. Milan Eliasar), Tyro Nimmermeer.

Scoreverloop:
11. AZ O16 0-1
46. D. v.d. Steege 1-1