Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag AZ JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle JO16 doet zichzelf tekort

Zaterdag 16 september speelde PEC Zwolle JO16 de uitwedstrijd tegen AZ JO16. Beide ploegen hadden nog geen punten vergaard en waren gebrand om hier verandering in te brengen. De Alkmaarders slaagden daar uiteindelijk in, al had PEC Zwolle JO16 de kansen wel om niet met lege handen van het veld te stappen.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de ploeg uit Alkmaar en de eerste kans in de vijfde minuut ook, maar het schot miste het doel. De Zwollenaren leden veel onnodig balverlies en waren af en toe slordig. Toch was het PEC Zwolle, dat de score opende. Tijdens de eerste echte aanval was het Finn van Kommer, die via de onderkant van de lat, in de vijftiende minuut de 0-1 op het scorebord zette. Bij de spelers uit Zwolle keerde hierdoor het geloof weer terug, maar AZ deed er alles aan om zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren. Met een fraaie redding wist doelman Douwe Knevel dit te voorkomen. In de 31e minuut dacht PEC Zwolle de knock-out te hebben uitgedeeld, maar het schot op de lat van Mike van Ekeren en de ingeschoten rebound van uitblinker  Finn van Kommer werd wegens buitenspel afgekeurd. Groot was dan ook de teleurstelling toen drie minuten later AZ de gelijkmaker, een schot van buiten het zestienmetergebied, binnen schoot. De teleurstelling werd nog groter, toen vlak voor rust de club uit Alkmaar uit een snelle counter op voorsprong kwam: 2-1.

In de rust pepte trainer/coach gaf Henry van der Vegt zijn spelers op om de draad weer op te pakken en er in te blijven geloven. Hij benadrukt nogmaals, dat de spelers geen ontzag hoefden te hebben voor AZ. Deze woorden waren niet tegen dovemansoren gezegd. In minuut 44 kon een schot van Jarno Westerman nog net door de keeper van AZ worden overgetikt en een paar minuten later lukte het Kevin Huzink, na een mooie loopactie van invaller Arenchelo Leito, net niet om de gewenste gelijkmaker te scoren. In de 54e minuut lukte dit Daijiro Chirino wel, na een assist van Finn van Kommer: 2-2. Vlak hierna ging een mooie vrije trap van Mike van Ekeren voorlangs. Er ontstond een heerlijke open wedstrijd tot de 61e minuut. Een als voorzet bedoelde vrije trap van AZ stuiterde langs alles en iedereen in het doel: 3-2. Een paar minuten later was er een rode kaart voor Damian Halfwerk, vlak na een niet gegeven vrije trap voor de Zwollenaren. Met tien spelers lukte het niet om nog terug te komen in de wedstrijd. Na de 4-2 werd de 5-2 vanaf de aftrap klungelig weggegeven. In de laatste minuut had Arenchelo Leito nog de 5-3 op zijn schoen, toen hij alleen op de doelman van AZ afging, maar deze redde fraai. Al met al een geflatteerde uitslag, die zeker niet nodig was geweest.

Zaterdag  23 september om 13.00 uur speelt PEC Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior.

Wedstrijdstatistieken
 AZ JO16 - PEC Zwolle JO16: 5-2 (2-1)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Knevel, Klooster, Halfwerk, Brinkmann, Lemmert (41. Lamptey-Lawson), Van Ekeren, Van Kommer, Chirino, Westerman, Huzink, Balde (47. Leito).

Scoreverloop:
15. Finn van Kommer 0- 1
34. AZ JO16 1-1
39. AZ JO16 2-1
54. Daijiro Chirino 2-2
61. AZ JO 16 3-2
71. AZ JO 16 4-2
72. AZ JO 16 5-2