sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax O16

PEC Zwolle 016 verliest onnodig van Ajax O16

Op 11 maart speelde PEC Zwolle O16 tegen Ajax O16, dat de laatste twee wedstrijden had verloren.  

Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig en kwamen er geen kansen voor beide ploegen. Pas in de zestiende minuut was er de eerste mogelijkheid voor de Amsterdammers, maar het schot belandde op de lat en de terugkaatsende bal werd door de Zwollenaren weggewerkt. Vlak hierna redde doelman Jorick Mensink knap op een schot van een van de Ajacieden. Pas in de negentiende minuut kreeg PEC Zwolle O16 een mogelijkheid, maar de vrije trap belandde naast het doel. De rest van de eerste helft speelde het spel zich grotendeels op het middenveld af. Ajax O16 had duidelijk moeite met de tactiek van de Blauwvingers. De rust werd bereikt met een brilstand: 0-0.

In de rust merkte trainer/coach Niek Loohuis op dat het team gelijkwaardig was aan de gasten en dat iedereen voor 100% geconcentreerd zijn taken moest blijven uitvoeren en de spelers zich niet moesten laten afleiden. Veel effect hadden deze woorden echter niet, want in de 42e minuut mocht Ajax O16 een hoekschop nemen en uit deze standaardsituatie maakten de Amsterdammers de 0-1.  Vervolgens leek de wedstrijd een kopie van de eerste helft. Pas in minuut 57 gebeurde er weer iets opmerkelijks: Jeffrey Wolters maakte in het strafschopgebied hands volgens de scheidsrechter en een penalty was het gevolg. Deze werd tot opluchting van de Blauwvingers door de spits van Ajax op de paal geschoten. De enige echte mogelijkheid in de tweede helft kregen de Zwollenaren in de 69e minuut toen de keeper van Ajax O16 werd uitgespeeld, maar een verdediger alsnog redding bracht. Ajax O16 kreeg nog één mogelijkheid, maar doelverdediger Mensink redde fraai op het knappe schot. Zo bleef de stand op 0-1 steken, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

PEC Zwolle O16 speelt 18 maart om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van ADO Den Haag .

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O16 - Ajax O16: 0-1 (0-0)

Opstelling:
PEC Zwolle O16: Jorick Mensink, Riley Klaverweide, Carlos Tomas, Ferdi van Looy, Jeffrey Dijkstra, Rowan Mensink, Lentini Caciano (76. Redwane Hammouchi), Mark v.d. Werff (45. Hachem Achmed), Jeandrino v. Loon (76. Dylano Wolters), Dani v.d. Steege, Max Koelen (62. Maikel Bosch).

Scoreverloop:
42. AJAX O16 0-1