sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag O16 - PEC Zwolle

PEC Zwolle 016 laat de punten bij ADO Den Haag 016 achter

Op 18 maart speelde een gehavend PEC Zwolle 016 de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag.

De wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen begon rustig. De eerste kans van de wedstrijd was in de zevende minuut voor de ploeg uit Den Haag. Gelukkig voor de Zwollenaren werd de bal naast gekopt. Vijf minuten later was het wel raak. Na een aanval over rechts van ADO Den Haag 016 kon de spits de voorzet vrij inkoppen: 1-0. PEC Zwolle O15 miste in deze fase wat agressiviteit en veel spelers haalden hun normale niveau niet. In de 29e minuut was het bijna 2-0, toen doelman Jorick Mensink werd omspeeld. Echter bracht Riley Klaverweide redding. Twee minuten daarna kreeg PEC Zwolle 016 ver buiten het zestienmetergebied  een vrije trap. Deze werd door Jeffrey Dijkstra fraai ingeschoten: 1-1. Dit doelpunt deed de Zwollenaren goed en ze kwamen steeds beter in hun spel. Vlak voor de rust had Dani v.d. Steege zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar zijn schot ging net naast.

In de rust evalueerde trainer/coach Niek Loohuis de eerste helft en gaf hij tactische tips voor het vervolg. De eerste kansen na rust waren echter weer voor de Hagenaars, maar keeper Mensink stond zijn mannetje. De beste kansen voor de Blauwvingers waren echter voor Max Koelen, maar eerst lukte hem het niet om van grote afstand de bal in het lege doel te schieten en vlak daarna miste zijn schot doel, toen hij alleen op de keeper afliep. In de omschakeling was ADO Den Haag 016 wel effectief en in plaats van de 1-2 stond er in de 62e minuut 2-1 op het scorebord. De Zwollenaren gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, die er in de 72e minuut ook kwam. Dijkstra nam een vrije trap, de meegekomen Carlos Tomas kopte de bal door en V.d. Steege maakte het geheel af: 2-2. Uit een hoekschop maakte ADO Den Haag O16 uit een onoverzichtelijke situatie in minuut 75 toch weer de 3-2 en konden de Zwollenaren weer opnieuw beginnen. Vlak voor tijd voorkwam Mensink nog de 4-2 uit een counter van ADO Den Haag 016.

Op 8 april. om 12.45 uur speelt  PEC Zwolle 016 in het MAC3PARK stadion de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ .

Wedstrijdstatistieken
 ADO Den Haag 016 - PEC Zwolle 016: 3-2 (1-1)

Opstelling:
PEC Zwolle 016: Jorick Mensink, Riley Klaverweide, Carlos Tomas, Thierrij v.d. Bergh, Jeffrey Dijkstra, Rowan Mensink, Redwane Hammouchi, Dani v.d. Steege, Jeandrino v. Loon (37. Dylano Wolters), Maikel Bosch, Max Koelen (75. Dinand Woertink).

Scoreverloop:
12. ADO Den Haag O16               1-0
31. J. Dijkstra                                 1-1
62. ADO Den Haag 016                2-1
72. D. v.d. Steege                          2-2
75. ADO Den Haag O16               3-2