sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Zeeburgia JO15-1

PEC Zwolle O15 verspeelt ook laatste kans op titel

Afgelopen zaterdag was het voor de manschappen van trainer/coach Henk Brugge alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, maar wel de allesbeslissende wedstrijd, want er moest dan absoluut gewonnen worden tegen de leeftijdsgenoten van Zeeburgia O15 om beslag te leggen op de titel.

De Zwollenaren hadden geen keus. Zij hadden maar twee punten voorsprong op de nummer 2 in de 1e divisie A, namelijk Alphense Boys. Tegen het middaguur werd er in een zonovergoten MAC3PARK stadion afgetrapt. De spanning was toch wel voelbaar bij de Blauwvingers, maar eenmaal in de wedstrijd gooiden de Zwollenaren alle schroom van zich af. De eerste mogelijkheid was voor Diallo, maar die trof geen doel. De Amsterdammers kwamen zelfs met 0-1 aan de leiding door een te zachte inspeelpass van doelman Scholman. Zeeburgia-speler Derby maakte hier dankbaar gebruik van en passeerde diezelfde Scholman en kon daarna dit buitenkansje bekwaam afronden, ondanks dat Van den Berg zijn inzet nog van de doellijn probeerde te halen. De Zwollenaren deden er in elk geval alles aan om een goed resultaat te behalen, maar Zeeburgia beschikte over een goede fysiek sterke ploeg. Voorzetten van Van Dijk en Overman kwamen net niet bij de spitsen. De echte overtuiging ontbrak enigszins in de afronding. Echte kansen kreeg Zeeburgia ook niet. Toch kwamen de Blauwvingers pal voor het rustsignaal op gelijke hoogte. Uit een goed opgezette aanval smoorden de eerste schoten, maar Van Oene stond op de juiste plek om de trekker over te halen en de bal op fantastische wijze in de kruising te schieten: 1-1. Dit gaf de Zwolse ploeg weer het nodige vertrouwen.

Trainer/coach Brugge zette de jongens nog eenmaal op scherp. Nog één helft en de nodige extra tijd te gaan om de titel in de wacht te slepen. Overman kreeg oog in oog met doelman Bloemhard de uitgelezen mogelijkheid om de Zwollenaren op voorsprong te brengen, maar hij profiteerde niet. Er gingen wat schoten over en naast het doel. In de 48e minuut deelden de Amsterdammers de volgende klap uit. Na een genomen hoekschop weifelde de Zwolse defensie en kon Bonsu het leder over de kansloze Scholman in het doel koppen: 1-2. Had PEC Zwolle wederom een antwoord op deze achterstand? Het antwoord was ja, want enkele minuten later in het duel tikte de net ingevallen Pierik de bal over de Amsterdamse sluitpost na een goede vervolgpass, dus was de stand weer in evenwicht: 2-2. Ongeveer tien minuten voor het einde veerde de hele Zwolse bank op, want Caschili bracht de O15 op een 3-2 voorsprong, wederom na een goede inspeelpass. Hij schoot de bal strak en laag met rechts in het uiterste hoekje. Ook de verrichtingen van Alphense Boys werd in de gaten gehouden, maar na deze treffer zag alles er ineens een stuk rooskleuriger uit. Deze uitslag zou genoeg zijn voor het kampioenschap. Brugge voerde nog een tweetal wissels door, want de meeste spelers zaten er al flink doorheen. In de allerlaatste minuut van deze kampioenswedstrijd werden de druiven opeens heel zuur voor de Blauwvingers, want de arbiter was van mening dat de tegenstander gevloerd werd, waar de situatie meer weg had van een stuikelpartij. Toch volgde een penalty voor Zeeburgia. Kolf plaatste de bal beheerst in de hoek, zodat de stand weer gelijk was getrokken: 3-3. De Zwollenaren probeerden nog een alles-of-niets-offensief, nadat Overman daarvoor al met rood was weggestuurd. Na wat extra tijd te hebben bijgetrokken en de nodige drinkpauzes in beide helften floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. Tranen vloeiden bij menigeen en de verslagenheid was groot bij de spelers en staf. Alphense Boys won wel met 3-2 en dat was op basis van het doelsaldo genoeg voor de titel. Zodoende werd PEC Zwolle O15 op basis van het aantal gemaakte doelpunten voor net geen kampioen van de 1e divisie A en promoveert het daardoor niet naar de Eredivisie laag. Komend seizoen dus gewoon weer in de 1e divisie hoog met de nrs. 2 t/m 5 uit de 1e divisie A/B.

Na die flinke domper werd er nog afscheid genomen van de spelers die ons gaan verlaten. Conclusie is dat het team, dat eerder in Doetinchem ook al een kans kreeg op het kampioenschap, de kansen eerder had moeten afmaken. Zeven punten voorsprong mag je uiteraard nooit meer weggeven, maar het overkwam de ploeg wel. Het wordt niet in één wedstrijd beslist, maar over een heel seizoen. Het hele jaar de koploper, maar op de allerlaatste speeldag vergeven. Doodzonde natuurlijk. Uithuilen en opnieuw beginnen en bouwen aan een nieuw elftal.

PEC Zwolle O15- Zeeburgia O15: 3-3 (1-1).

Opstelling PEC Zwolle: Scholman, Steenman (53. Overman), R. Van den Berg, Dirksen (50. Pierik), Van Dijk, Samir, Caschili (60. Goudbeek), Van Enk, Van Oene (56. Fuller), Cameron (62. Van der Woude) en Diallo.

Scoreverloop:
12. Derby 0-1
34. van Oene 1-1
48. Bonsu 1-2
52. Pierik 2-2
59. Caschili 3-2
70. Kolf 3-3 pen.