sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Hollandia JO15-1

Zwollenaren na rust langs Hollandia

Afgelopen zaterdag was op het veld van Be Quick' 28 Hollandia O15 uit Hoorn de tegenstander. De insteek bij de Blauwvingers was dat het als team direct druk naar voren ging zetten en de tegenstander pijn ging doen waar dat kon.

In de eerste helft kreeg Zwolle de nodige mogelijkheden, want het spel speelde zich grotendeels op de helft van Hollandia af, maar er werd helaas niet gescoord door de Zwollenaren. In de 23e minuut waren de Noord-Hollanders wel trefzeker, want het was Meijers die met een goed geplaatst afstandschot PEC Zwolle-doelman Scholman kon passeren, waardoor het opeens 0-1 stond. Caschili zag zijn schot over het doel verdwijnen en de grootste mogelijkheid was er voor Diallo. Hij werd door een goede inspeelpass vrijgezet voor de doelman van Hollandia, maar zijn inzet werd geblokt met de voeten. Hollandia speelde erg teruggetrokken en speelde als team vrij compact op elkaar en probeerde het vaak met lange ballen. Ruststand derhalve 0-1. Trainer/coach Henk Brugge deed er alles aan om het tij snel te doen keren en dat gebeurde ook. Er werd een wissel toegepast. Overman kwam in het veld voor Pierik. Dat resulteerde in de 44e minuut tot de verdiende gelijkmaker van Diallo na goed voorbereidend werk van Van Dijk. De Blauwvingers kregen steeds meer mogelijkheden om de score verder uit te breidden. De bezoekers dachten opnieuw op voorsprong te komen, maar vanuit een indraaiende vrije trap stond hun diepste speler buitenspel, zodat dat feestje niet doorging. Van der Woude kwam er als verse kracht in voor Van Oene. PEC Zwolle O15 kwam in de 60e minuut via Lagsir op voorsprong na een goed genomen hoekschop van van Dijk, 2-1. Daarna leek het verzet bij de gasten gebroken, want PEC Zwolle kon het duel daarna makkelijk uitspelen en via Caschili nog de 3-1 maken na een goede aanname van Diallo en prima werk van Dijkman. Al met al een verdiende zege voor de Zwollenaren. Komende zaterdag is op sportpark Spieringhorn in Amsterdam DWS O15 de tegenstander. Aanvang 12.30 uur.

 
PEC Zwolle O15- Hollandia O15 3-1 (0-1)
 
Scheidsrechter: Knol
 
Opstelling PEC Zwolle: Scholman, van Hoesel, R. Van den Berg, Dirksen, Van Dijk, Pierik (36. Overman), Dijkman, Caschili, Van Oene (51. Van der Woude), Diallo en Lagsir.
 
Scoreverloop:
23. Meijers 0-1
44. Diallo 1-1
60. Lagsir 2-1
64. Caschili 3-1