sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles JO15-1

PEC Zwolle O15 wint matte IJsselderby

Afgelopen zaterdag had PEC Zwolle O15 na een week rust weer een competitiewedstrijd. Onder zonnige omstandigheden werd er in alle vroegte afgetrapt voor de IJsselderby in het MAC3PARK Stadion.

In de eerste helft van de wedstrijd kreeg Zwolle zeker de nodige mogelijkheden, maar speelde het in een veel te laag tempo en het was matig en gezapig. Aanvoerder Julius Dirksen werd gemist. Hij is nog herstellende van een enkelblessure. V an Dijk schoot van afstand naast het doel en een inzet van Van Hoesel trof ook geen doel. Na een kwartier spelen opende Van Dijk via een fantastische directe vrije trap de score. Hij krulde de bal goed langs Go Ahead Eagles-doelman Selles, die kansloos was op deze inzet: 1-0. Even later ging een schot van Lagsir hoog over. De eerste kans voor de bezoekers diende zich aan na ongeveer 25 minuten spelen. De goed spelende Burgmeijer kwam door over rechts, legde de bal terug op randje zestien, maar deze werd maar ternauwernood over het doel van PEC Zwolle-doelman Scholman geschoten.  Het spel was matig te noemen en er gingen meer passes door het centrum dan over de zijkanten, met als gevolg onnodig balverlies en snel omschakelen. Lagsir trof nog eenmaal keihard de lat, maar daarop kon Selles het leder tot hoekschop verwerken. Een kans voor Pierik werd na een goede inspeelpass ook onschadelijk gemaakt. De score had hoger moeten uitvallen, maar het elftal van trainer/coach Henk Brugge ging met slechts een 1-0 voorsprong de rust in.

Brugge was duidelijk ontevreden over het vertoonde veldspel. Het team nam alles te gemakkelijk op en speelde te weinig met het hart en met het hoofd. De wil om te winnen straalde er niet van af en dat moest in de tweede helft echt veel beter. In het tweede bedrijf gingen schoten van respectievelijk Lagsir, Overman en Van der Woude over en mikte Rav van den Berg naast de palen. Van Oene kwam in het veld voor Overman en kort daarop werd Dijkman vervangen door Fuller en Pierik vervangen door Goudbeek. De Deventenaren deden er alles aan om de gelijkmaker te scoren, hadden zelfs het betere van het spel, maar kregen geen echte doelrijpe kansen, zodat de Blauwvingers een echec bespaard bleef. Een schot van Van Oene werd gepakt door keeper Selles, alsmede een latere inzet van de ingevallen Nunnink. Een rollertje van Lagsir en een inzet van Van Dijk lieten vlak voor tijd het net ook niet bollen, zodat de einduitslag op 1-0 werd bepaald. Al met al een matige wedstrijd van de Blauwvingers, want het speltempo was laag en er werd bij vlagen meer voor zekerheid gekozen, dan voor de oplossing naar voren.

Door dit resultaat is Go Ahead Eagles gedegradeerd. Alphense Boys pakte de volle winst door DWS met maarliefst 3-0 te verslaan. Komende zaterdag spelen de Zwollenaren wederom een thuiswedstrijd. Dan is in het eigen stadion FC Emmen O15 de tegenstander. Aanvang wedstrijd 13.00 uur.

PEC Zwolle O15- Go Ahead Eagles: O15 1-0 (1-0)

Scheidsrechter: Ten Hove

Opstelling PEC Zwolle 015: Scholman, Van Hoesel (64. Steenman), R. Van den Berg, Van Enk, Van Dijk, Pierik (55. Goudbeek), Dijkman (54. Fuller), Caschili, Overman (51. Van Oene) Van der Woude (64. Nunnink) en Lagsir.

Scoreverloop:
Van Dijk 1-0