sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Go Ahead Eagels O15 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O15 wint de IJsselderby van Go Ahead Eagles O15.

PEC Zwolle O15 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In een zonnig Wesepe werd er met 1-3 gewonnen van hun leeftijdsgenoten uit Deventer.

De Zwollenaren hadden in de eerste helft het betere van het spel en gaven bijna geen kans weg. In de veertiende minuut verscheen de 0-1 op het scorebord. Daijiro Chirino stuurde met een mooie dieptepass Mike van Ekeren weg die de bal in het doel wist te krullen. Hierna kreeg de ploeg uit Zwolle nog twee mogelijkheden maar wist hierin niet te scoren.

 In de tweede helft ging de ploeg van trainer/coach Mark Looms op zoek naar de 0-2. Kevin Huzink kreeg een kans om de score te verdubbelen, maar kreeg de bal in een duel met de doelman uit Deventer niet in het doel. Chip Engels was de lachende derde in deze situatie en kon de bal alsnog in het doel lopen waardoor de score dan toch werd verdubbeld.

De wedstrijd leek na deze treffer gespeeld. Echter moest de verdediging onder leiding van aanvoerder Daimian Halfwerk oppassen voor de counter waar de thuisploeg op loerde. In de 52e minuut viel de 1-2 alsnog waardoor de spanning terug in de wedstrijd kwam. Gelukkig stelden de Blauwvingers snel orde op zaken door de wedstrijd definitief te beslissen. Een corner van Engels werd afgeslagen en belandde voor de voeten van Rychentailo Knoll die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard in de touwen schoot (1-3.) De resterende tijd kwamen er geen kansen meer en floot scheidsrechter Delsink voor het einde van de wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken:
Go Ahead Eagles O15 – PEC Zwolle O15 1-3 (0-1)
Scheidsrechter: Delsink

  Scoreverloop:
14. Van Ekeren 0-1
50. Engels 0-2
52. Go Ahead Eagles 1-2
56. Knoll 1-3