Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Groningen JO15-1

 

PEC Zwolle O15 boekt verdiende winst op Groningers

Zaterdag werd er op sportpark Corpus Den Hoorn afgetrapt tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen O15. In de eerste helft van de wedstrijd werden er geen echte mogelijkheden gecreëerd door beide teams. De organisatie stond bij de Blauwvingers echter wel goed, want er werd niets cadeau gegeven. Er werd vooral op zeker gevoetbald. Er werd slechts één speldenprikje uitgedeeld, dat kwam na ongeveer een half uur spelen. N a een voorzet kwam de bal via Diallo en een Groninger been op de lat, totdat Dirksen met een lucky volley de stand op 0-1 bracht na een goede hoekschop van Pierik, zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Trainer/coach Henk Brugge zette de jongens aan tot meer aanvallende impulsen in de tweede helft, want er werd teveel voor de oplossing naar achteren gekozen. Als ploeg hoefde Zwolle geen angst te hebben voor de Groningers. De Zwollenaren hadden deze boodschap kennelijk goed begrepen, want Diallo bracht na een goede assist van Van Oene de stand op 0-2. De gastheren konden amper gevaar stichten in de Zwolse defensie en Zwolle koos vaker voor de oplossing vooruit. In de 41e minuut belandde een inzet van Overman op de bovenkant van de lat, maar halverwege de tweede helft kon Diallo na een goede steekpass van Van Enk zijn tweede doelpunt van de middag maken: 0-3. De thuisploeg kwam er één keer gevaarlijk uit, maar de inzet werd goed met de voet gekeerd door doelman Scholman. Als team speelde PEC Zwolle O15 de wedstrijd volwassen uit, want in de score kwam geen verandering meer, zodat de einduitslag van 0-3 op het scorebord bleef staan. Al met al een verdiende zege voor de Zwollenaren. De komende drie weken zijn er geen competitieverplichtingen. De eerstvolgende wedstrijd staat op 4 november op de rol. Dan is in het MAC3PARK stadion Alphense Boys O15 de tegenstander.

FC Groningen O15- PEC Zwolle O15: 0-3 (0-1)

Opstelling PEC Zwolle: Scholman, Steenman, van Hoesel (55. Fuller), Dirksen, van Dijk  (63. Caschili), van Enk  (55. Nunnink), Lagsir,  Pierik, Diallo, van Oene (48. v/d Woude), Overman

Scoreverloop:
35. Julius Dirksen 0-1
39. Amadou Diallo 0-2
54. Amadou Diallo 0-3