sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Emmen O15

Wedstrijdverslag PEC Zwolle O15  FC Emmen O15

PEC Zwolle O15 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In het MAC3PARK stadion werd FC Emmen namelijk met 3-2 verslagen.

De Zwollenaren begonnen scherp aan de wedstrijd wisten een aantal kansen te creëren, waardoor in de veertiende minuut de openingstreffer al op het scorebord verscheen. Kevin Huzink kopte een voorzet van Chip Engels namelijk knap binnen. Nog geen minuut later was het alweer raak voor de Zwollenaren. Damian Halfwerk stuurde Jarno Westerman weg die alleen kon doorlopen richting de keeper. Westerman schoot de bal knap binnen, waardoor de Zwollenaren na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong kwamen. In de 23 e minuut was het Mike van Ekeren die goed door kon lopen. Hij bewaarde het overzicht en gaf de bal op de mee opgekomen Westerman, die met zijn tweede goal van de middag de 3-0 voorsprong binnenknalde. Bij deze tussenstand kon de ploeg van trainer/coach Mark Looms gaan rusten in Zwolle.

In de tweede helft kregen de Blauwvingers wel de nodige kansen via Huzink en Daijiro Chirino, maar wisten deze niet te belonen met een doelpunt waardoor de 3-0 nog lang op het scorebord bleef staan. In de laatste tien minuten kregen de Zwollenaren het nog even moeilijk omdat de ploeg uit Emmen met de lange bal in twee minuten tijd de 3-1 en 3-2 binnen wisten te schieten. Ondanks het slotoffensief kwam de overwinning voor PEC Zwolle niet meer in gevaar en bleven de drie punten in Zwolle.

Statistieken:
PEC Zwolle O15 - FC Emmen O15   3-2 (3-0)
Scheidsrechter: van den Berg

  Scoreverloop:
'14      Huzink 1-0
'15      Westerman 2-0 
'23      Westerman 3-0
'61      FC Emmen 3-1
'62      FC Emmen 3-2