sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Emmen JO15-1

PEC Zwolle O15 blijft op promotiekoers

Afgelopen zaterdag speelde PEC Zwolle O15 een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de 1e divisie A Landelijk. In het eigen MAC3PARK stadion waren de leeftijdsgenoten van FC Emmen O15 de tegenstander.

De Blauwvingers waren zich ervan bewust dat ze van meet af aan flink aan de bak moesten om een goed resultaat te behalen, want er moest beslist gewonnen worden tegen de Drentse formatie die na een goede start ver terug was gevallen op de ranglijst. De erste helft was nog maar net begonnen, toen PEC Zwolle-doelman Scholman direct al in actie moest komen. Hij redde bekwaam op een afstandsschot van de bezoekers. FC Emmen speelde vooral op fysiek en hanteerde de lange bal op spits Tinholt. In de 11e minuut waren het de Zwollenaren die op voorsprong kwamen. Een goed genomen vrije trap van Van Dijk belandde op het hoofd van Lagsir die bij de tweede paal binnen kon koppen, 1-0. FC Emmen-doelman Sibon kreeg er nog wel een handje tegenaan, maar het was niet voldoende. FC Emmen bleef loeren op Zwolse fouten om van daaruit toe te slaan, maar tot echt gevaarlijke mogelijkheden leidde dat niet. Na een kwartier spelen kreeg een verdediger van de Emmenaren de bal ietwat ongelukkig tegen zijn hand. Arbiter Dijkslag was onverbiddelijk en wees naar de penaltystip. Dit tot ontzetting van de Drentse ploeg. Van Dijk schoot de toegekende strafschop hard en zuiver in, 2-0.

Het leek voor FC Emmen echt een kansloze missie te worden toen Fik tegen een directe rode kaart opliep. Dit vanwege een natrappende beweging op Diallo. Schoten van Caschili gingen vervolgens naast en over het doel van de bezoekers. Een schot van Lagsir werd simpel gepakt door keeper Sibon en pal voor het rustsignaal moest Scholman nogmaals redding brengen om FC Emmen niet terug in het duel te laten komen. Beide ploegen zochten bij een 2-0 tussenstand de kleedkamers op. Het elftal van trainer/coach Henk Brugge moest vooral het geduld bewaren en goed in de organisatie blijven spelen om niet verrast te worden door een tegenstoot van de gasten. Met dezelfde elf namen werd er afgetrapt voor de tweede helft. Een inzet van Lagsir ging net naast het Emmense doel en een goed indraaiende corner van Van Dijk werd door doelman Sibon bekwaam over de lat getikt. Wat later in de wedstrijd belandde een rollertje van diezelfde Lagsir in de handen van de keeper van de bezoekende club. Pierik kwam in het veld voor Dijkman en Cameron kwam erin voor Diallo. De Blauwvingers konden de score niet verder uitbouwen, want FC Emmen zocht met regelmaat spits Tinholt, hetzij via een combinatie, hetzij via de lange bal van achteruit. Acht minuten voor het einde werd er door PEC Zwolle nog een drietal wissels toegepast, maar in de score kwam geen verandering meer, zodat ook dit duel met succes over de streep werd getrokken. Einduitslag derhalve 2-0 voor de Zwollenaren.

Al met al een verdiende zege voor het elftal van Brugge. Hiermee komt promotie naar de Eredivisie weer een stuk dichterbij, want de voorsprong bedraagt nu vier punten ten opzichte van Alphense Boys O15. Er zijn nog twee competitieduels te spelen. Komende zaterdag is PEC Zwolle O15 vrij, maar over twee weken is De Graafschap O15 op sportpark Zuid in Doetinchem de volgende horde. Deze wordt op zondag 13 mei gespeeld om 14.30 uur. Bij winst is PEC Zwolle O15 kampioen van de 1e divisie A Landelijk. Een ieder is dan uiteraard van harte welkom om het team aan te moedigen.

PE C Zwolle O15- FC Emmen O15: 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: Dijkslag

Opstelling PEC Zwolle: Scholman, Steenman (62. Fuller), R. Van den Berg, Van Enk, Van Dijk (62. Nunnink), Lagsir, Dijkman (55. Pierik), Caschili, Van Oene, Diallo (57. Cameron) en Overman (62. Goudbeek)

Scoreverloop:
11. Lagsir 1-0
16. Van Dijk pen. 2-0