sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag DWS JO15-1 - PEC Zwolle

Verlies voor PEC Zwolle O15

Afgelopen zaterdag speelde PEC Zwolle O15 alweer de achttiende competitiewedstrijd van dit seizoen. Op sportpark Spieringhorn in Amsterdam waren de leeftijdsgenoten van DWS de tegenstander. In de heenwedstrijd in Zwolle hielden de Blauwvingers eerder in het seizoen slechts een schamel puntje over door met 1-1 gelijk te spelen.

Trainer/coach Henk Brugge gaf in de bespreking aan dat als team niet perse gewonnen hoefde te worden, maar geduldig gewacht moest worden op de mogelijkheden die toch wel zouden komen. Van Hoesel was ziek en Van Enk moest bij de O16 aansluiten. Vanaf de beginfase bleek dat de Amsterdammers het Zwolse spel wilden ontregelen door inzet en strijdlust. De Zwollenaren kregen ook zeker de nodige kansen via Overman, Van Oene en Lagsir, maar deze bleven onbenut. In de 20e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een goede pass van Overman bereikte op rechts Van Oene die de bal knap over de kansloze DWS-doelman tikte: 0-1. De gastheren werden sterker en brutaler en dat resulteerde zes minuten later in de gelijkmaker van Harris. Hij schoot de bal fraai met rechts binnen. PEC Zwolle-doelman Scholman had hierop geen antwoord en kon er slechts naar kijken: 1-1. Pal voor rust gingen schoten van de thuisclub respectievelijk nog over en naast het doel. Zwolle kreeg niets cadeau van het stug en fel spelende DWS. Leidsman Verzijl floot voor rust en beide teams zochten de kleedkamers op. In de tweede helft moest er duidelijk een tandje bij, maar DWS zat er heel kort op en begon steeds feller te spelen. Aderlating was zeker het uitvallen van aanvoerder Dirksen die een flinke tik op zijn linkerenkel kreeg. Nunnink was zijn vervanger en Van Dijk moest centraal in de defensie gaan spelen. Fuller kwam in het veld voor de hard werkende Pierik en vijf minuten later werd er nog drie keer gewisseld in elke linie. Schoten van Diallo en Lagsir troffen ook geen doel, want deze werden naast het doel geschoten. De meesten hadden zich al neergelegd bij een remise, maar die gedachte ging in de extra tijd nog de prullenbak in, want daar was het toch nog DWS dat aan het langste eind trok. Een lange bal werd door de verdediging niet op juiste waarde geschat en viel pardoes voor de voeten van Ahmir die de bal niet echt lekker nam, maar zijn inzet wel in het doel zag belanden: 2-1. Doelman Scholman en de rest van de ploeg stonden er verslagen bij, want dit zagen zij niet meer aankomen. Al met al een zure nederlaag voor de Blauwvingers. De tweede nederlaag van het seizoen werd hiermee een feit, maar de strijd om de titel heeft PEC Zwolle O15 nog wel in eigen hand. Alphense Boys maakte geen fout en won uit bij Go Ahead Eagles met 2-3 en loopt zodoende drie punten in. Komende zaterdag zijn er geen competitieverplichtingen, maar over twee weken wacht in het MAC3 PARK stadion hekkensluiter Go Ahead Eagles O15. Aanvang zaterdag 21 april is om 13.45 uur.

DWS O15- PEC Zwolle O15: 2-1 (1-1).

Scheidsrechter: Verzijl

Opstelling PEC Zwolle: Scholman, Steenman (55. Goudbeek), R. Van den Berg, Dirksen (41. Nunnink), Van Dijk, Pierik (50. Fuller), Dijkman (55. Caschili), Lagsir, Van Oene, Van der Woude en (55. Diallo) Overman.

Scoreverloop:
20. Van Oene 0-1
26. Harris 1-1
70. Ahmir 2-1