sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Cambuur L. JO15-1 - PEC Zwolle

Goede zaken voor PEC Zwolle O15 in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag stond voor het elftal van trainer/coach Henk Brugge de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Op sportpark Kalverdijkje Noord in Leeuwarden was SC Cambuur O15 de tegenstander.

De Zwollenaren hadden een gat van vier punten op de nummer 2. Om 12.45 uur werd er afgetrapt. In de eerste helft waren het de Blauwvingers die het betere van het spel hadden, maar veel mogelijkheden vielen er aan beide kanten niet te noteren. Een inzet van Overman ging net naast en Lagsir zag zijn afstandschot over het doel gaan. De Zwollenaren leken in de 14e minuut van de wedstrijd op voorsprong te komen, want een foute terugspeelbal van een SC Cambuur verdediger kwam voor de voeten van Van Oene. Hij schoot de bal hard tegen de touwen, maar deze werd ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. Alle protesten van Zwolse kant werden genegeerd. Twee fouten van de Blauwvingers door miscommunicatie konden door de Leeuwarders ook niet in doelpunten worden omgezet, zodat beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

SC Cambuur oogde als een stugge ploeg dat loerde op de counter, dus moest Zwolle als team het geduld blijven bewaren om toe te slaan. Het was echter de thuisclub dat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong kwam. De bal werd ter hoogte van de achterlijn vanaf de rechterkant teruggelegd op de geheel vrijstaande Ayoub El Mansouri die met een prima boogballetje PEC Zwolle-doelman Scholman kansloos liet. Trainer/coach Brugge stuurde wat verse krachten het veld in. Steenman, Dijkman en Van der Woude werden gewisseld voor Van Hoesel, Fuller en Diallo. Lagsir kopte in de handen van SC Cambuur doelman Stuiver en Diallo kwam één op één met hem te staan na een goede pass vanaf het middenveld, maar zonder resultaat. In de 55e minuut kwam de uiteindelijke gelijkmaker tot stand vanuit een standaardsituatie. Een goede vrije trap van Van Oene bereikte Dirksen die op knappe wijze de 1-1 binnen kon koppen. Hij torende boven alle SC Cambuur-verdedigers uit. Van Enk kwam vervolgens nog in het veld voor Overman. Dat de Zwolse ploeg beschikte over een hoop veerkracht bleek wel, want Van Oene schoot zijn ploeg naar de 1-2 overwinning, na een goede actie vanaf links van invaller Van Hoesel. De speler hoefde de bal slechts terug te leggen en Van Oene knalde het leer hard binnen. Na de nodige blessuretijd floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. De vreugde bij de Zwollenaren bleek later nog groter, want de concurrentie had wederom punten gemorst. Het gat is gegroeid naar zeven punten op de nummers 2 en 3. Al met al een hele belangrijke overwinning voor PEC Zwolle O15. Komende zaterdag is in Zwolle AFC O15 uit Amsterdam de tegenstander. Aanvang bij Be Quick'28 is om 12.45 uur.

Wedstrijdstatistieken
SC Cambuur O15 - PEC Zwolle O15: 1-2 (0-0)

Scheidsrechter: D. van der Kerk

Opstelling PEC Zwolle O15: Scholman, Steenman (50. van Hoesel), Van den Berg, Dirksen, Van Dijk, Dijkman (50. Fuller), Lagsir, Caschili, Van Oene, Van der Woude (50. Diallo) en Overman (60. Van Enk)

Scoreverloop:
42. El Mansouri 1-0
55. Dirksen 1-1
65. Van Oene 1-2