sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Alphense Boys JO15-1 - PEC Zwolle

Geen winnaar bij Alphense Boys O15 - PEC Zwolle O15

Op een goed bespeelbaar kunstgrasveld speelde PEC Zwolle O15 op sportpark De Bijlen tegen de nummer 2 uit de competitie, Alphense Boys O15. De beginfase was voor de Blauwvingers, want in de 2e minuut bereikte Van Oene via een vrije trap Dirksen. Hij scoorde beheerst, maar stond wel buitenspel, dus dat doelpunt werd geannuleerd.

De thuisploeg probeerde het wel met enige uitvallen, maar de Zwollenaren stonden goed in de organisatie, dus er was geen doorkomen aan. De Zwollenaren legden goede combinaties op de mat via onder anderen Diallo, Lagsir en Overman, maar dit leverde voor de Blauwvingers geen treffer op. Beste aanval was een bal die achter het standbeen net voorlangs de paal ging. Alphense Boys hield stand tot de 19e minuut, want Dirksen bereikte Van Dijk na een goede inspeelpass en kon fraai met links uithalen en de score openen: 0-1. Vlak voor rust kregen de gastheren de enige kans van de wedstrijd. Uit een hoekschop werd de bal over het doel van PEC Zwolle-doelman Scholman gekopt, die het voor de rest in de eerste helft rustig had. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-1 ruststand. Trainer/coach Henk Brugge bereidde de groep voor op de tweede helft. Goed in de organisatie blijven spelen, luidde het devies. Na rust waren de rollen toch wel wat omgedraaid. Dirksen schoot na een fraaie aanval nog over het doel van de Alphense goalie Boer, maar daarna kwamen de Zwollenaren amper meer aan voetballen toe, mede doordat de thuisploeg feller van leer trok dan in de eerste helft. Alphense Boys had de gelijkmaker moeten scoren, want Van den Berg verslikte zich in de spits die goed druk zette en alleen op doelman Scholman kon afgaan. Oog in oog met de keeper faalde de speler. Zwolle was duidelijk minder gevaarlijk dan in de eerste helft, maar veel weggeven deden de Zwollenaren ook niet. Wellicht kon een wissel het team goed doen. Ban der Woude kwam in het veld voor Overman. Schoten van afstand van de thuisploeg vonden ook geen doel, want deze gingen net naast of over het doel van de Zwollenaren. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was daar toch nog de verlossende gelijkmaker voor Alphense Boys. De bal werd vanaf de rechterkant teruggelegd op de geheel vrijstaande ingevallen Pieters die de bal langs de kansloze doelman Scholman kon schuiven: 1-1. Van Enk kwam nog in het veld voor Dijkman, maar in de score kwam geen verandering meer, zodat de eindstand op 1-1 werd bepaald.

Zeker op basis van de tweede helft was een gelijkspel het maximale voor PEC Zwolle O15. FC Emmen O15 is afgehaakt bij de bovenste ploegen, want zij gingen met 2-0 kopje onder bij SC Buitenveldert O15. DWS O15 is FC Emmen daardoor gepasseerd op de ranglijst en staat nu op een 3e plaats. Komende zaterdag is in het MAC3PARK stadion FC Groningen O15 de tegenstander. Aanvang duel: 12.45 uur.

Alphense Boys O15- PEC Zwolle O15: 1-1 (0-1).

Scheidsrechter: dhr. Visker

Opstelling PEC Zwolle: Scholman, Steenman, R. van den Berg, Dirksen, Van Dijk, Dijkman (68. Van Enk), Lagsir, Caschili, Diallo, Van Oene, Overman (58. Van der Woude)

Scoreverloop:
19. Van Dijk 0-1
68. Pieters 1-1