sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Vitesse O14

PEC Zwolle O14 was zichzelf niet tegen Vitesse O14

PEC Zwolle O14 had in de laatste wedstrijden, onder andere tegen Feyenoord O14 en Ajax O14, laten zien dat de ploeg groeit. Goed verdedigend werk, rustige opbouw en aanvallend sterk waren de basis hiervoor.

In de wedstrijd tegen Vitesse O14 zagen de toeschouwers dit, behoudens de goede opbouw, niet meer terug. Verdedigend werd regelmatig open huis gegeven en aanvallend kon geen vuist worden gemaakt. De Arnhemmers profiteerden hiervan en konden met een 1-5 overwinning de wedstrijd beëindigen.

Binnen tien minuten profiteerden de gasten al van een verkeerde beoordeling van de Zwolse doelman op een kopbal met stuit:0-1. Na 25 minuten de eerste opwinding in de Zwolse aanval. Uit een hoekschop kwam de bal via onderkant lat weer in het strafschopgebied. De uitkomende Vitesse-doelman liep hierbij een speler van de thuisclub omver. De toegekende strafschop werd echter gemist. Twee minuten na de unieke kans op de gelijkmaker kon een Vitesse-aanvaller geheel vrijstaand de voorsprong verdubbelen:0-2. Niet ver voor rust werd een twee-tegen-één situatie goed uitgespeeld door de Gelderse ploeg:0-3. Toch kon PEC Zwolle O14 voor rust nog wat terug doen. Een voorzet van rechts werd door Jelmer Dijkman op fraaie wijze in de bovenhoek van het doel geplaatst. Zo gingen de ploegen rusten met een 1-3 stand.

Na rust een illustratief moment van de wedstrijd. Twee PEC Zwolle O14 verdedigers liepen elkaar omver, waarna een Vitesse-aanvaller de bal over doelman Jens Scholman kon plaatsen. De wedstrijd was gespeeld en beide ploegen kwamen in de tweede helft niet tot opzienbarende momenten. Wel maakten de gasten in de slotseconden nog hun vijfde doelpunt door een harde voorzet even aan te hoeven raken: 1-5.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle O14 – Vitesse O14 1-5 (1-3)

Opstellingen
PEC Zwolle O14: Jens Scholman, Jort Steenman, Derk Fuller, Maxwell van Dijk, Lucas Nunnink (36’ Gijs van Enk), Julius Dirksen, Stef van Oene, Jelmer Dijkman, Melle van der Woude, Tom Pierik, Job Goudbeek (48’ Rav van de Berg).

Vitesse O14: Stijn Homburg, Vincent Derksen, Bohdy van Hal, Sem Mensink, Devi Eustatia, Eray Surul, Jorn Smits, Arie Boersma, Mika Grotenhuis, Max van Beem, Jesper van Dijk.

Doelpunten
0-1   8’   Vitesse
0-2   27’  Vitesse
0-3   32’  Vitesse
1-3   33’  Jelmer Dijkman
1-4   49’  Vitesse
1-5   70’  Vitesse