sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV O14 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O14 kan tegen PSV O14 geen potten breken (6-0)

PEC Zwolle O14 heeft in de wedstrijd op sportpark de Herdgang tegen de leeftijdgenoten van PSV een aardige nederlaag geleden. In een te laag tempo spelend en zonder diepte in het spel te leggen wedstrijd werd het de Eindhovenaren geen moment moeilijk gemaakt.

Buiten wat speldenprikken van de thuisploeg en een voorzet van Gabi Caschili voorlangs om konden in de eerste 25 minuten geen noemenswaardige wapenfeiten worden genoteerd. Hierna kregen de gastheren meer speloverwicht, wat binnen vier minuten tijd resulteerde in een tweetal doelpunten. Het eerste doelpunt werd gescoord nadat een voorzet door een verdediger van de Zwollenaren werd geblokt en de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande PSV-spits belandde (1-0). Het tweede doelpunt kon worden gescoord doordat niet overtuigend werd verdedigd door de Zwollenaren, waarna de bal via doelman Jens Scholman voor de voeten van een speler van de thuisploeg kwam (2-0). Gebrek aan diepte in het spel, geen agressiviteit en een te laag tempo kon de Zwolse ploeg worden verweten.

De hoop dat in de tweede helft de Blauwvingers de negatieve punten zouden wegwerken werd in een tijdsbestek van slechts acht minuten teniet gedaan. In die tijd scoorde PSV namelijk liefst vier maal. Eentje uit een strafschop nadat een Zwolse speler hands maakte, éénmaal uit een 1:1 situatie, vervolgens een vrije trap die over de muur in de verre hoek verdween en als laatst een schot door een geheel vrijstaande speler. De Zwollenaren kregen de gehele wedstrijd twee kansen. Een schot op de paal en een bal naast geschoten nadat een aanvaller alleen op de doelman afliep.

Een erg mager resultaat na 70 minuten voetbal.

Wedstrijdstatistieken:
PSV O14 - PEC Zwolle O14 6-0 (2-0)

Opstellingen:
PEC Zwolle O14: Jens Scholman, Jort Steenman, Derk Füller, Julius Dirksen (44’ Gijs van Enk). Maxwell van Dijk, Gabi Caschili, Lucas Nunnink (36’ Jelmer Dijkman), Job Goudbeek (36’ Melle van der Woude), Amadou Diallo, Samir Lagsir, Tom Pierik (36’ Stef van Oene)
PSV O14: Janssen (Gadellaa), Arts (Nicolaas), Teunen, Landfeld (van den Berk), Giebels, Jimenez, Nassoh, Zuijderwijk, van de Riet, Dorenbosch (de Mol), Fonville (Achenteh)

 

Scoreverloop:
29. Van de Riet 1-0
33. Zuijderwijk 2-0
41. Nassoh 3-0
42. Van de Riet 4-0
48. Nassoh 5-0
49. Zuijderwijk 6-0