sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - NAC Breda O14

Winst PEC Zwolle O14 tegen NAC O14

In de eerste helft van de wedstrijd tussen PEC Zwolle O14 en NAC Breda O14 werd de wedstrijd gecontroleerd door de thuisploeg. Goed combinerend werd voortdurend een overwicht gecreëerd. Nadat de Zwollenaren een paar keer dicht bij de openingstreffer waren, moest tot de twintigste minuut gewacht worden voordat dit een feit was. Een vrije trap genomen door Maxwell van Dijk werd via de onderkant lat achter de doellijn geschoten (1-0). De laatste tien minuten probeerden de Blauwvingers nog voor de rust de voorsprong te verdubbelen. Schoten van Van Dijk, Dirksen en Caschilli en als mooste een omhaal van Diallo hadden niet het gewenste effect. Vlak voor het rustsignaal kregen de gasten dé kans op de gelijkmaker. Een doorgeschoten bal werd door de Bredase spits over doelman Scholman geplaatst. De bal werd door de goed meegelopen Steenman nog voor de lijn weggehaald.

Na rust een compleet ander beeld van de wedstrijd. NAC Breda O14 pakte het initiatief en de gastheren moesten zich beperken tot verdedigen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd een vrije trap net buiten het strafschopgebied door een NAC Breda O14-speler over de muur getild en voor doelman Scholman in de verste hoek geschoten (1-1). Toch pakte PEC Zwolle nog de niet meer verwachte winst. Drie minuten voor het einde speelde Van Oene zich vrij en schoot vanaf rand strafschopgebied de bal achter de Bredase doelman (2-1). In de laatste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door Diallo, die een door Lagsir onderschepte bal doorspeelde aan Pierik, die met een steekbal Diallo vrij voor de doelman zette (3-1).

PEC Zwolle O14 – NAC O14 3-1 (1-0)

Doelpunten
1-0   20’  Maxwell van Dijk
1-1   55’  Hesselberth
2-1   67’  Stef van Oene
3-1   70’  Amadou Diallo

Opstellingen
PEC Zwolle O14: Jens Scholman, Jort Steenman, Derk Fuller, Julius Dirksen, Maxwell van Dijk, Gabi Caschilli (36’ Job Goudbeek), Stef van Oene, Jelmer Dijkman (36’ Tom Pierik), Samir Lagsir, Melle van der Woude (45’ Lucas Nunnink), Amadou Diallo.

NAC Breda O14: Owen van Rosmalen, Luuk Wensink, Bram Hesselberth, Tijn van ‘t Westeinde, Achilles Joannes, Ocean Polonius, Tika de Jonge, Jasper Huijzer, Sven Mol, Mihailo Mijajlovic, Luc Marijnissen.