sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Feyenoord O14 - PEC Zwolle

Beloning blijft uit voor PEC Zwolle O14 tegen Feyenoord O14

PEC Zwolle O14 leek lang op eeen overwinning tegen Feyenoord O14 af te stevenen. In de slotfase wisten de Rotterdammers echter toch nog de winst te pakken: 3-1.

PEC Zwolle O14 trainer/coach Nico Haak gaf tijdens de voorbespreking aan Feyenoord O14 te willen bestrijden vanuit een blokverdediging, gekoppeld aan duelkracht en blijvende besetting in de as. Deze tactiek pakte goed uit. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. In de dertiende minuut werd Amadou Diallo binnen het strafschopgebied onreglementair gestopt. De toegekende strafschop werd door Alex van Hoesel prima benut (0-1). Direct vanaf de aftrap hadden de Zwollenaren al de kans de voorsprong te verdubbelen. Amadou maakte zich vrij voor de keeper die zijn schot in tweede instantie kon keren. Na zo’n twintig minuten spelen kreeg de thuisclub de eerste grote kans. Na een misverstand in de Zwolse verdediging kon een Feyenoorder de bal over de toegesnelde keeper Jens Scholman lobben. De bal ging rakelings naast het doel. Zonder grote kansen aan beide kanten zochten de ploegen de kleedkamers op met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

Na rust lieten de spelers van PEC Zwolle O14 zien de voorsprong te koesteren. Met grote inzet en organisatorische discipline werden lange tijd geen kansen weggegeven. Tot de slotfase van de wedstrijd aanving. Nadat Job Goudbeek de bal rakelings over het doel van de tegenstander schoot en Stef van Oene de kans op de 0-2 liet liggen, viel de gelijkmaker aan de andere kant. Een snelle Feyenoord-aanval bereikte vanuit het middenveld de spits, die vanaf de rand van het strafschopgebied Jens passeerde. Daarna ontstond een strijd met kansen over en weer. Alex schoot een bal rakelings langs de paal, aan de andere kant hadden de Zwollenaren het geluk dat de bal door een vrijstaande Rotterdammer finaal werd gemist. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd toch nog in het voordeel van de thuisploeg beslist. Een lang onderweg zijnde vrije trap werd door een hoog boven de verdediging springende Feyenoorder binnen gekopt: 2-1. In de extra tijd werd Maxwell van Dijk gedwongen aan de noodrem te trekken. Naast een voor hem tweede gele kaart werd een strafschop toegekend. Met een redding wist Jens een verdere score te voorkomen. In de allerlaatste seconden stonden alle, op dat moment nog 21, spelers in het doelgebied van de Rotterdammers in een uiterste poging de gelijkmaker te scoren. De afgeslagen hoekschop maakte de weg vrij voor de Rotterdammers om de 3-1 in het lege doel te scoren. De teleurstelling na afloop was groot bij de bezoekers, met name omdat een terechte beloning uitbleef. Volgende week een nieuwe kans. Uit naar Ajax O14.

Wedstrijdstatistieken
Feyenoord O14 - PEC Zwolle O14 3-1 (0-1)

Opstellingen
Feyenoord O14 : Sam Pak, Kars van Veldhoven, Guus Baars, Lennard Hartjes, Joris Rijnja, Salah Oulad M’Hand, Shiloh ‘t Zand, Milan Hokke, Mimeirhel Benita, Giuliany Lorenzo Ben-David dos Santos, Merlijn Roels

PEC Zwolle O14 : Jens Scholman, Alex van Hoesel, Derk Fuller, Julius Dirksen (53’ Job Goudbeek), Maxwell van Dijk, Gabi Gaschili, Lucas Nunnink (36’ Stef van Oene), Melle van der Woude (36’ Jelmer Dijkman),  Amadou Diallo, Jort Steenman (46’ Tom Pierik), Samir Lagsir (53’ Gijs van Enk).

Doelpunten
0-1   13’  Alex van Hoesel
1-1   60’  Feyenoord O14
2-1   67’  Feyenoord O14
3-1   70’  Feyenoord O14