sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Volendam O14 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O14 wint met duidelijke cijfers in Volendam (0-6)

PEC Zwolle O14 heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam O14 overtuigend naar haar hand gezet. Met snel en attractief voetbal werd een 6-0 overwinning geboekt.

Het team van PEC Zwolle O14 trainer/coach Nico Haak nam in Volendam vanaf de aftrap het initiatief. Met snelle combinaties werd de verdediging van FC Volendam O14 constant onder druk gezet. Dit resulteerde in de achtste minuut in een uitgespeelde twee tegen een situatie op links, waarna de bal naar de op rechts vrijstaande Alex van Hoesel kon worden geschoten. Zijn schot kon nog door de Volendamse keeper worden gepareerd, waarna Amadou Diallo vrij eenvoudig de eerste treffer van de wedstrijd kon inschieten (0-1). Binnen een minuut verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Een met de wreef genomen pass van Gabi Gaschili bereikte Amadou, die in een sprintduel de verdediging van De Wijdbroeken het nakijken gaf, inclusief de keeper (0-2). Na achttien minuten spelen kwamen de Zwollenaren op een riante 0-3 voorsprong. Melle van der Woude werd binnen het strafschopgebied onreglementair tegengehouden. Van Hoesel wist wel raad met de toegekende penalty (0-3). Vanaf dat moment moest de thuisploeg met tien man verder, aangezien de scheidsrechter de speler die de strafschop veroorzaakte met rood bestrafte. Voor rust wisten de Blauwvingers nog twee maal te scoren. De 0-4 komt op naam van Jort Steenman en de 0-5 wordt binnengeschoten door Samir Lagsir. 

Na rust gaan de bezoekers door met waar ze gebleven waren. In de 38 e minuut schiet Maxwell van Dijk de, na een overtreding op Lucas Nunnink toegekende, vrije trap onberispelijk langs de Volendamse keeper (0-6). De thuisploeg ging de ruimtes voor het eigen doel kleiner maken in de hoop de achterstand niet verder op te laten lopen. De vele aanvallen van de Zwollenaren in de tweede helft liepen daar veelal op stuk. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 0-6. Volgende week ontvangt PEC Zwolle O14 de selectie van Feyenoord O14. 

Wedstrijdstatistieken
Volendam O14 - PEC Zwolle O14 0-6 (0-5)

Doelpunten
0-1         8’    Amadou Diallo
0-2         9’    Amadou Diallo
0-3         18’  Alex van Hoesel
0-4         20’  Jort Steenman
0-5         32’  Samir Lagsir
0-6         38’  Maxwell van Dijk

Opstellingen
PEC Zwolle O14 : Thijmen Renkel, Alex van Hoesel, Derk Fuller, Julius Dirksen (36’ Gijs van Enk), Maxwell van Dijk, Gabi Gaschili (36’ Jelmer Dijkman), Lucas Nunnink (58’ Tom Pierik), Melle van der Woude (36’ Stef van Oene), Amadou Diallo (36’ Job Goudbeek), Jort Steenman, Samir Lagsir.

FC Volendam O14 : Thomas Brand, Gyani Manuel, Calvin Twigt, Levi van Duijl, Jordy Dietz, Jerome Jager, Mitchi Huijsman, Daan Sier, Milijano Anastatia, Joey Antonioli, Ezechiel Fiemawhle.