sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - AZ O14

 

PEC Zwolle O14 kan het niet bolwerken tegen AZ O14 (0-3)

PEC Zwolle O14 heeft in de wedstrijd tegen AZ O14 de punten niet in Zwolle kunnen houden. Een overrompelend begin van de gasten uit Alkmaar kwam het thuisteam niet meer te boven, waardoor uiteindelijk een 0-3 nederlaag scoreboard stond.

De Alkmaarders begonnen de wedstrijd erg goed. Dankzij de hoge handelingssnelheid van het elftal van trainer/coach Bram Berkhout werden middels aardig positiespel direct de nodige kansen gecreërd. Het was dan ook niet verrassend dat AZ in de tiende minuut al op een 0-1 voorsprong kwam. Een op rechts opgezette aanval eindigde op links, waar met een voor keeper Jens Scholman onhoudbaar schot de voorsprong werd verkregen. Het enige wapenfeit van de Zwollenaren was een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt na een mooi opgezette aanval. Na de achterstand kwam de wedstrijd meer in evenwicht. De Blauwvingers speelden beter georganiseerd, waardoor AZ genoodzaakt werd om meer de lange bal te spelen. Vermeldenswaard is nog een tweetal fantastische reddingen door doelverdediger Scholman.

Direct na rust kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. AZ plaatste de bal net achter de Zwolse verdedigers, zodat met een lob keeper Scholman verschalkt kon worden (0-2.) Vlak na het tegendoelpunt kregen de Zwollenaren een goede kans op de aansluitingstreffer. Een voorzet van rechts door Stef van Oene werd door Samir Lagsir richting het doel van de tegenstanders gekopt. De keeper van de Alkmaarse leeftijdsgenoten kon deze inzet echter pareren, waardoor er nog steeds een 0-2 achterstand op het scorebord stond. Niet veel later gooide AZ de wedstrijd definitief op slot door het derde doelpunt van de middag te scoren. De spits van AZ werd na een pass vanuit het middenveld vrij voor de Zwolse keeper gezet, die geen moeite had om te scoren. Verder dan een schot van Lagsir voorlangs kwam de thuisploeg niet, terwijl AZ vlak voor tijd nog een uitgelezen kans kreeg om de score nog hoger te tillen. Al met al een verdiende overwinning van de Alkmaarders.

Wedstrijdstatistieken:

PEC Zwolle O14 – AZ O14 0-3 (0-1)

Opstellingen:
PEC Zwolle O14: Thijmen Renkel, Jort Steenman, Derk Fuller, Gijs van Enk (Rav v.d. Berg), Maxwell van Dijk, Job Goudbeek, Stef van Oene, Melle van der Woude (Amadou Diallo), Jelmer Dijkman, Tom Pierik (36’ Lucas Nunnink), Samir Lagsir.
AZ O14: Gijs van Schouten; Jurre van Aken, Loek Postma, Fedde de Jong, Gillermo Kuling; Rein Elings, Nick Twisk, Kian Fitz-Jim (55. Nigel Owusu); Myron van Brederode, Finn Stam, Lewis Schouten (50. Levi de Wilde).

 

Scoreverloop:
0-1       10’  Stam
0-2       36’  van Brederode
0-3       42’  Stam