sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax O14

PEC Zwolle O14 verliest van Ajax O14

PEC Zwolle O14 heeft in de wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Ajax in het MAC3PARK stadion na een dramatische start het onderspit moeten delven. De gasten hadden hun middenveld ver vooruitgeschoven staan, waardoor de Zwollenaren grote moeite hadden in hun combinatiespel te komen. De door de tegenstander gevoerde druk op de verdediging resulteerde binnen ruim een kwartier in een comfortabele 0-3 voorsprong.

Het eerste doelpunt ontstond na een foutieve keuze in de verdediging, waardoor de spits van Ajax O14 geen probleem had het eerste doelpunt van de middag binnen te tikken (0-1). Een vijftal minuten later bracht balverlies op het Zwolse middenveld de Ajax O14-aanval in een twee-tegen-één situatie, welke keurig in een 0-2 voorsprong werd omgezet. Nog voor rust konden de Amsterdammers tweemaal scoren, eenmaal uit een strafschap en eenmaal door de bal na een lange voorzet achter PEC Zwolle O14-doelman Jens Scholman te schieten. Het was verder aan deze keeper te danken dat met een aantal reddingen de voorsprong bij rust 0-4 bleef.

Na rust werd Ajax O14 met meer aanvullende impulsen bestreden. Eerst viel een schot via onderkant lat en de Ajax-doelman naast het doel en niet veel later werd een schot van Tom Pierik door de paal gekeerd. Een minuut later kregen de Zwollenaren toch de beloning voor het harde werken na rust. Uit een, na een overtreding op Amadou Diallo binnen het strafschopgebied, gegeven strafschop maakte Samir Lagsir de 1-4. Hierna kregen zowel de gasten als PEC Zwolle O14 nog een aantal kansen, echter een laatste doelpunt werd pas in de slotseconden gescoord. Die eer viel te beurt aan de Amsterdammers, die met een schot via onderkant lat de eindstand op 1-5 brachten.

PEC Zwolle O14 – Ajax O14 1-5 (0-4)

Doelpunten
0-1   4’   Braspenning
0-2   10'  Enem
0-3   18’  Markelo
0-4   31’  Markelo
1-4   44’  Samir Lagsir
1-5   70’  Braspenning

Opstellingen
PEC Zwolle O14: Jens Scholman, Jort Steenman, Derk Fuller, Julius Dirksen, Gijs van Enk, Jelmer Dijkman, Stef van Oene (36’ Tom Pierik), Maxwell van Dijk (36’ Amadou Diallo), Samir Lagsir, Gabi Caschili (36’ Melle van der Woude), Lucas Nunnink  (36’ Job Goudbeek)
Ajax O14: Lars Wassenaar, Devyne Rensch (36’ Imanuel Bonsu), Joshua Mukeh, Eja Dakriet, Floris Quaedvlieg, Jay Enem, Gibson Yah (53’ Jenno Campagne), Kik Braspenning, Alen Karahasanivic, Jahnoah Markelo