sluit SLUIT
PECPOWER, Speel mee en scoor 4 plekken langs de lijn
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax O14 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O14 gooit tegen Ajax O14 te laat de schroom van zich af (3-1)

PEC Zwolle O14 heeft in de wedstrijd op Sportcomplex de Toekomst tegen Ajax O14 een nederlaag geleden. De wedstrijd kenmerkte zich door veelvuldig balbezit van de Amsterdammers en de goede verdedigende stelling bij de bezoekers. De Zwollenaren werden te laat in de wedstrijd brutaler in hun spel.  

De eerste twintig minuten konden geen noemenswaardige wapenfeiten worden genoteerd. Ter illustratie: de enige serieuze kans tot dat moment was een uit een corner voorgegeven bal, die door een Ajax-aanvaller hoog over het doel van Thijmen Renkel werd gekopt. Toch kwamen na 24 minuten de Amsterdammers op voorsprong. Een verdediger van PEC Zwolle werd met fysieke kracht gepasseerd, waarna de weg vrij was naar het doel van de bezoekers. Doelman Renkel wist de eerste inzet te keren, alleen was een tweede poging hem te machtig (1-0). Het tweede vermeldenswaardige moment was een bal uit een aanval van de thuisploeg die door niet kordaat ingrijpen van de Zwolse doelman gevaarlijk voor het doel langsging. Het daarop volgende schot werd door de doelverdediger wel prima uit het doel verwerkt, waardoor de rust bereikt werd met een 1-0 voorsprong voor de gastheren zonder dat de wedstrijd echt tot ontbranden was gekomen.

In de rust gaf trainer/coach Nico Haak aan dat zijn spelers de schroom van zich af moesten gooien en met lef de strijd aan moesten gaan. Het eerste kwartier na rust liet geen wijziging van het spelbeeld zien: Ajax had overwicht in balbezit, waardoor bij de Blauwvingers de focus voornamelijk op verdedigen lag. Hierna werd de wedstrijd levendiger: nadat de thuisploeg de paal had geraakt kregen de Zwollenaren kort daarna een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De aanval begon door het op rechts vrijspelen van Amadou Diallo, die de bal bij Samir Lagsir kon brengen wiens schot echter een prooi werd voor de Ajax-doelman. Zijn uittrap bereikte de Ajax-spits, die eenvoudig de voorsprong wist te verdubbelen (2-0).

De Amsterdammers kregen hierna nog een tweetal goede mogelijkheden, waarvan de eerste door PEC Zwolle verdediger Gijs van Enk met een blok prima werd verdedigd. De tweede kans was een scrimmage voor het Zwolse doel welke uiteindelijk er toe zorgde dat de Ajax-spits zijn derde doelpunt van de dag aan kon tekenen (3-0). Vanaf dat moment leken de Zwolse spelers zich de woorden van de trainer in de rust zich te realiseren en gingen doen wat eerder werd gehoopt: voetballen met lef. PEC Zwolle was meer en meer voor het doel van de thuisploeg te vinden, wat uiteindelijk resulteerde in de 3-1. Een combinatie tussen Derk Fuller en Lagsir met Diallo als eindstation werd beloond met een doelpunt. In dezelfde minuut stoomde Lucas Nunnink op links op. Zijn schot ging via het been van een Amsterdamse verdediger net naast het doel.

Geconcludeerd kan worden dat de Zwollenaren te lang het initiatief aan Ajax lieten en te laat de schroom van zich af hebben gegooid.   

Wedstrijdstatistieken
Ajax O14 - PEC Zwolle O14 3-1 (1-0)

Opstellingen:
PEC Zwolle O14: Thijmen Renkel, Jort Steenman, Alex van Hoesel (44’ Amadou Diallo), Gijs van Enk, Maxwell van Dijk (36’ Derk Fuller), Julius Dirksen, Stef van Oene (44’ Melle van der Woude), Jelmer Dijkman, Samir Lagsir, Job Goudbeek, Tom Pierik (44’ Lucas Nunnink.)
Ajax O14: Wassenaar, Oostwoud, Rensch, Mukeh (60’ Oughcha), Bonsu (56’ Brussee), Quadvlieg, Enem, Yah (50’ Dakriet), Hoogewerf, Karahasanivic, Markelo (50’ Braspenning.)

Scoreverloop:
21. Hoogewerf 1-0
48. Hoogewerf 2-0
56. Hoogewerf 3-0
62. Diallo 3-1