Sluiten
PEC Zwolle
 

Naast de sportieve strijd op het veld, spelen de Eredivisieclubs ook mee in de eDivisie. De eDivisie is een FIFA18-competitie tussen de eSporters van alle Eredivisieclubs. Dit seizoen telt PEC Zwolle twee eSporters.  

Een bekende naam onder de eSporters is Stefan Vellinga, oftewel PECMAN038. Hij kwam vorig seizoen al uit voor PEC Zwolle en zet zijn carrière dit seizoen voort op de XBOX. Stefan is een echte Zwollenaar en een supporter in hart en nieren. Hij heeft zelfs nog een tijdje in de jeugd van PEC Zwolle gespeeld. Naast gamen studeert hij voor docent lichamelijke opvoeding aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Stefan is een enthousiaste jongen en weet perfect aan te sluiten bij de jonge doelgroep van de club.

Dit seizoen heeft Stefan versterking gekregen van Bob van Uden. Er is dus sprake van een PEC Zwolle-eSportteam. Bob speelt onder de naam KINGEP en strijdt mee op de PlayStation. Vorig jaar heeft hij zijn vwo-diploma behaald en hij richt zich dit jaar op zijn game- en voetbalcarrière. Hij keept namelijk bij Almere City FC O19 en traint regelmatig mee met de beloften. Bob heeft al enige ervaring in de eSport wereld. Hij is zelfs al op de vijftiende plek van de wereld geëindigd tijdens de Weekend League begin 2017.

De eSporters zijn niet alleen actief op de gameconsoles, maar zijn ook actief voor onze club. Ze zijn bij verschillende activiteiten aanwezig en dagen natuurlijk menig persoon uit voor een potje FIFA! Wil jij het ook opnemen tegen onze eSporters op bijvoorbeeld een verjaardagsfeest? Mail dan naar info@peczwolle.nl voor de mogelijkheden.

Wij zijn er trots op om dit seizoen met beide competities van de eDivisie mee te kunnen spelen en zijn benieuwd naar de eindstand van de eDivisie. Mis niks van de eDivisie en onze eSporters. Volg ze dan via Instagram