sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Zwolle samen verder verduurzamen met PEC POWER

Op 15 juli wordt tijdens de open dag van PEC Zwolle een uniek concept gelanceerd onder de naam PEC POWER. PEC POWER is 100% groene en lokaal opgewekte stroom en duurzaam gas van PEC Zwolle. Zonder eigen investering kunnen fans en omwonenden met PEC POWER lokaal opgewekte zonnestroom afnemen tegen scherpe tarieven. Ze steunen daarmee de club en ook draagt het bij aan de verduurzaming van de regio. Een goede oplossing voor mensen die geen mogelijkheden hebben om zelf zonnepanelen op hun dak te leggen en bovendien ook hun club willen steunen. PEC Zwolle krijgt een financiële bijdrage, waarmee verder geïnvesteerd wordt in de verduurzaming, stadionuitbreiding en jeugd.

In november 2016 zijn PEC Zwolle en ENGIE een samenwerking aangegaan met de ambitie om PEC Zwolle en de regio verder te verduurzamen. Op het dak van PEC Zwolle komen de eerste zonnepanelen en de 100% groene en lokaal opgewekte energie is beschikbaar voor fans en omwonenden. Niet alleen de stroom van dit zonnedak op het stadion, maar ook die van PEC Zwolle partners worden aan fans aangeboden. Hiermee komt in eerste instantie voor ongeveer 1600 huishoudens, 100% lokale stroom beschikbaar. Als aanvulling op de groene stroom kan ook gekozen worden voor bosgecompenseerd duurzaam gas. Voor elke gasaansluiting wordt een donatie gedaan aan Trees For All waarmee in Nederland bomen geplant worden.

Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle: ,,Bij de club zijn we hier ontzettend blij mee. Door de samenwerking rondom PEC POWER dragen wij een steen bij aan het verder verduurzamen van deze prachtige regio. Het toont eens te meer aan dat PEC Zwolle meer is dan alleen een voetbalclub die in het weekend een wedstrijd speelt. De opbrengsten die wij uit PEC POWER genereren worden dan ook volledig geherinvesteerd in het nog verder verduurzamen van het MAC3PARK stadion en een ander gedeelte van het bedrag gaat naar onze voetbalacademie. Want de jeugdopleiding is immers van groot belang voor de duurzaamheid van ons bestaan als voetbalclub.”

Guido Frenken, directeur ENGIE Ventures & Integrated Solutions; ,,Creatief samenwerken is de sleutel voor echte stappen in de energie transitie. We zijn heel blij dat we samen met de kracht van PEC Zwolle en haar partners in de regio een voortrekkersrol kunnen nemen voor de verduurzaming van een groter gebied. We gaan nu samen de mooie sportieve resultaten uitdragen en combineren met mooie concrete duurzame projecten lokaal en voor de regio .”

Gerwin Sieders, directeur ENGIE Retail: ,,Dit is een mooie concrete eerste stap in de samenwerking. Het is een win-win situatie voor iedereen. De club wordt hiermee ondersteund in het verdere verduurzamen. Fans krijgen groene stroom en kunnen afhankelijk van het contract kiezen voor korting op de energierekening of een exclusief line-up jack van de club.”