Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Zuur verlies voor Zwolse vrouwen

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de belangrijke thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen Vrouwen op het programma. De belangen waren groot vooraf. Bij winst zou PEC Zwolle Vrouwen zeer goede zaken doen om uiteindelijk bij de eerste vijf te eindigen, om zo mee te mogen doen voor de titelstrijd in de Eredivisie Vrouwen. Bij een nederlaag wist de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal dat het plaatsing voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand zou hebben. Ondanks een voorsprong bij rust, ging het duel met de Friezen verloren: 1-2.

PEC Zwolle Vrouwen knalde uit de startblokken en kreeg via Maxime Bennink direct de kans om de score te openen. Ook sc Heerenveen kreeg die kans. Een te korte breedtepass van Yvette van Daelen werd onderschept door de Friezen. Stephanie Bukovec was uit positie, maar op het nippertje kon een doelpunt worden voorkomen. In de vijfde minuut was de tweede kans voor PEC Zwolle Vrouwen raak. Babiche Roof, die tegen Ajax Vrouwen ook al scoorde, zorgde voor de 1-0. Diezelfde Roof had vijf minuten later de ultieme kans om de score uit te bouwen, maar zag keepster Devi Venema knap redden. De grootste kans voor de bezoekers kwam na een dik half uur spelen. Wiëlle Douma probeerde het eens van een meter of dertig en zag de bal op de lat eindigen. 

Na rust ging het mis voor PEC Zwolle Vrouwen. Tiny Hoekstra scoorde in korte tijd twee keer, waardoor de Zwolse vrouwen ineens op achterstand stonden. In de laatste fase van de wedstrijd was PEC Zwolle Vrouwen via Esmee de Graaf en Marlo Sweatman nog dichtbij een punt, maar het lukte niet om de gelijkmaker te forceren. Door de nederlaag heeft PEC Zwolle Vrouwen een plekje bij de eerste vijf niet meer in eigen hand. Er wachten nu nog twee duels. Volgende week uit bij PSV Vrouwen en een week later komt Achilles '29 Vrouwen naar Zwolle.

PEC Zwolle Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen: 1-2 (0-1) 
Toeschouwers:  522    
Scheidsrechter:   dhr. Alberts
Gele kaarten: Van Schoonhoven (PEC Zwolle Vrouwen)  

Opstellingen:  
PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Asbroek, Van Schoonhoven (84' Sweatman), Roof, Bennink (84' Bruinenberg), De Graaf en Doejaaren (79' Weijkamp).

sc Heerenveen Vrouwen: Venema, Douma, Schouwstra, Loth, Van Velzen (90' Verleg), Van den Heuvel (86' Huls), Meijerink, Strik, Schra (81' Pawirodimedjo), Kalma en Hoekstra.

Scoreverloop:   
5. Roof 1-0
56. Hoekstra 1-1
61. Hoekstra 1-2