sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Vrijwilligers verwend door PEC Zwolle

Maandagavond vond in het MAC3PARK stadion de inmiddels traditionele vrijwilligersavond plaats. Deze avond wordt eenmaal per jaar georganiseerd om de vele vrijwilligers die PEC Zwolle rijk is te bedanken voor de vele uren die zij op wat voor manier dan ook in de club steken. Ook werd er de nieuwe Vrijwilliger van het Jaar gekozen.

Vanaf 19.30 uur druppelden de genodigden binnen om in het spelershome uit handen van trainer/coach John van 't Schip en de aanvoerders van PEC Zwolle en PEC Zwolle Vrouwen, Bram van Polen en Esmee de Graaf, een glaasje champagne te ontvangen. Alle drankjes en hapjes werden uitgeserveerd door spelers, staf en kantoorpersoneel. Hiermee werden de rollen voor eenmaal eens omgedraaid. Niet de spelers, maar de vrijwilligers stonden in de spotlights. Na de officiële opening door technische directeur Gerard Nijkamp en Van Polen, richtte eerstgenoemde zijn woord aan Bertus van der Weerd, die unaniem tot Vrijwilliger van het Jaar 2017 bleek te zijn verkozen.

Van der Weerd is al sinds eind jaren '50 een vast gezicht binnen de club. Hier bekleedde hij verschillende functies zoals jeugdleider en scheidsrechter. Nog altijd is Van der Weerd, die vorig jaar de Zwolse sportvrijwilliger van het jaar werd, in 2010 benoemd werd tot erelid van PEC Zwolle en in 2009 zelfs een koninklijke onderscheiding ontving, wekelijks te vinden in het stadion. Op de financiële afdeling steekt hij nog geregeld de handen uit de mouwen. ,,Wij waarderen het enorm wat je hebt gedaan en wat je nog steeds doet. Je maakt je nog regelmatig nuttig met allerlei werkzaamheden voor de jongens van de financiële afdeling. Dat vind jij hartstikke leuk en dat vinden zij ook. Daar willen we jou voor bedanken. Namens de hele club, directie, management, medewerkers, maar ook alle vrijwilligers hier aanwezig. We hopen dat je nog heel lang bij ons blijft", sprak Nijkamp. Als cadeau kreeg Van der Weerd naast een prachtige bos bloemen een taxikaart. Omdat het lopen minder wordt en de wandeling naar het stadion soms een hele opgave is, kan de Vrijwilliger van het Jaar in de toekomst gebruik maken van een taxi, die hem voor zijn werkzaamheden en de thuiswedstrijden naar het stadion rijdt en na afloop weer terug naar huis brengt.

De avond werd afgesloten met het uitreiken van de eindejaarsgeschenken voor de aanwezige vrijwilligers. 
PEC Zwolle hoopt dat alle vrijwilligers een mooie en gezellige avond hebben gehad en zich ook het komende jaar weer met al hun ziel en zaligheid zullen inzetten voor deze mooie club.