Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voorbeschouwing sc Heerenveen - PEC Zwolle

In speelronde 13 doet PEC Zwolle Heerenveen aan, voor het competitieduel met de plaatselijke sc. Het jammerlijke verlies tegen PSV in de slotminuut en het prima spel van de ploeg van 'Team van 't Schip' zorgden zondag na afloop voor gemengde gevoelens. In Friesland krijgt het team morgenavond een nieuwe kans om in de traditioneel lastige uitwedstrijd met fraai spel punten te vergaren.

sc Heerenveen beëindigde afgelopen weekend in Enschede op overtuigende wijze een teleurstellende serie. FC Twente bleek niet in staat om onder de pas aangestelde Gertjan Verbeek de bezoekers pijn te doen. Daniel Høegh, Michel Vlap, Martin Odegaard en Henk Veerman voerden de score op tot 0-4. Het was de tweede competitiezege voor het team van Jurgen Streppel sinds 23 september, toen er voor het laatst werd gewonnen uit bij Willem II.
Met Vlap is direct de naam van de revelatie van het seizoen gevallen. Samen met Kik Pieri geldt de Sneker, zoon van voormalig Heerenveen-speler en huidig Staphorst-trainer Jan Vlap, als een groot talent. Vlap scoorde onlangs bij zijn basisdebuut tegen AZ en leek zelfs matchwinner te worden, maar met twee treffers ging die eer naar AZ'er Guus Til.

PEC Zwolle kreeg zondag het deksel op de neus tegen titelfavoriet PSV. Waar het zelf vergat de trekker over te halen, waren de Eindhovenaren in de blessuretijd spekkoper. Het betekende de eerste thuisnederlaag van het seizoen en bovendien het eerste tegendoelpunt sinds FC Groningen-thuis (30 september). De grootste tegenvaller was nog wel het uitvallen van Philippe Sandler. De verdediger werd vlak voor tijd gewisseld voor Nicolás Freire, nadat de onforuinlijke Sandler na een duwfout van Hirving Lozano zijn sleutelbeen brak, waar de speler later die avond in het ziekenhuis nog succesvol aan geopereerd werd.

Zonder de Amsterdammer zal in Heerenveen een poging worden ondernomen om de negatieve reeks op bezoek bij de nummer 8 te doorbreken. In de Eredivisie werd nog nooit in Heerenveen een zege geboekt door de Blauwvingers. Vijf keer werd er verloren en tweemaal eindigde het treffen onbeslist. Bovendien werd er in die zeven ontmoetingen maar drie keer gescoord door PEC Zwolle (Bert Zuurman in 2003, Joey van den Berg in 2012 en Lars Veldwijk in 2015), terwijl de thuisploeg 14 keer succes had.

Wist je dat....
In de afgelopen drie seizoenen Sam Larsson de grote kwelgeest was van de Zwollenaren? De Zweedse dribbelkoning drukte in de laatste drie ontmoetingen op Friese bodem met treffers steevast een groot stempel op de Friese overwinning. Vorig seizoen was de huidig Feyenoorder zelfs matchwinner. 

De laatste vijf ontmoetingen in het Abe Lenstra stadion

Eredivisie, seizoen 2016-2017
s
c Heerenveen – PEC Zwolle: 1-0 (0-0). (50’ Larsson 1-0)

Eredivisie, seizoen 2015-2016
sc Heerenveen – PEC Zwolle: 1-1 (1-0). (4’ Larsson 1-0, 59’ Veldwijk 1-1)

Eredivisie, seizoen 2014-2015
sc Heerenveen – PEC Zwolle: 4-0 (3-0). (3’ Slagveer 1-0, 10’ Larsson 2-0, 42’ Uth 3-0, 85’ Veerman 4-0)

Eredivisie, seizoen 2013-2014
sc Heerenveen – PEC Zwolle: 3-0 (1-0). (37’ Basacikoglu 1-0, 68’ Van La Parra 2-0, 77’ Finnbogason 3-0)

Eredivisie, seizoen 2012-2013
sc Heerenveen – PEC Zwolle: 2-1 (1-0). (36’ Finnbogason 1-0, 71’ De Ridder 2-0, 87’ Van den Berg 2-1)

Arbitrage
Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hierbij krijgt de arbiter hulp van assistent-scheidsrechters Dave Goossens en Bas van Dongen en official Christian Mulder. Het is al de derde keer dat Gözübüyük dit seizoen een wedstrijd van PEC Zwolle fluit. Ook de uitwedstrijden met Ajax (competitie) en VV De Meern (beker) stonder onder zijn leiding. sc Heerenveen - PEC Zwolle begint om 20.45 uur.

Support
PEC Zwolle kan in Heerenveen rekenen op de steun van 360 supporters. Super dat jullie de club ook in Friesland ondersteunen! Heb je geen kaartje voor het uitvak gekocht? Dan kan je de wedstrijd volgen via Twitter, FOX Sports of in het Supporterscafe.