Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle

Zondagmiddag staat voor PEC Zwolle de laatste wedstrijd van de Eredivisie op het programma. In Eindhoven wordt er, net zoals bij de overige acht eredivisiewedstrijden, om 14.30 uur afgetrapt.  

Onderlinge confrontaties
Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Zwolle. Op 20 augustus in het MAC3PARK stadion was landskampioen PSV te sterk voor de Blauwvingers. De ploeg uit Eindhoven won met duidelijke cijfers. Er werd namelijk met 0-4 gewonnen door doelpunten van Isimat-Mirin, Hendrix, De Jong en Bergwijn. De meest recente uitwedstrijd in het Philips stadion werd met 3-2 verloren. In een spannend duel scoorden Van Polen en Veldwijk voor de Zwollenaren. Een overzicht van de meest recente duels tussen PEC Zwolle en PSV vind je hieronder.

20-08-2016         PEC Zwolle – PSV             0-4         Eredivisie
08-05-2016         PEC Zwolle – PSV             1-3         Eredivisie 
19-12-2015         PSV – PEC Zwolle             3-2         Eredivisie 
10-04-2015         PSV – PEC Zwolle             3-1         Eredivisie 
13-12-2014         PEC Zwolle – PSV             3-1         Eredivisie Vorm
Dankzij de zege tegen sc Heerenveen heeft PEC Zwolle het eredivisieschap veiliggesteld. De Blauwvingers staan momenteel dertiende in de competitie en zijn niet meer te achterhalen door Sparta Rotterdam en N.E.C. Door één overwinning, drie nederlagen en één gelijkspel in de afgelopen vijf duels, heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans 35 punten uit 33 wedstrijden weten te behalen.     

De tegenstander uit Eindhoven kan de tweede plek vergeten na de remise in Groningen. Door het gelijkspel van PSV, is Ajax met 78 punten niet meer te achterhalen. Uit de laatste vijf gespeelde wedstrijden won de ploeg van trainer/coach Philip Cocu twee keer en speelde het drie keer gelijk. 

Meer informatie
PEC Zwolle wordt in Eindhoven gesteund door een grote groep supporters. Super dat jullie er zijn! Kun je niet meereizen, dan is het mogelijk om de wedstrijd via FOX Sports of Twitter te volgen. Ons kanaal  @PECZwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Manschot. Zijn assistenten zijn de heren Strijker, Dobre en Martens.