Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voorbeschouwing PEC Zwolle - sc Heerenveen

Zondag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen. sc Heerenveen komt op bezoek in het MAC3PARK stadion, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt. In deze voorbeschouwing worden de vorm en recente ontmoetingen van beide ploegen uitgelicht.

Vorm
Waar PEC Zwolle momenteel veertiende staat in de competitie, zijn de Friezen op de achtste plaats op de ranglijst terug te vinden. Door drie nederlagen en twee gelijke spelen in de afgelopen vijf duels, heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans inmiddels 32 punten uit 32 wedstrijden weten te behalen.

De tegenstander uit Heerenveen wist in de vorige speelronde tegen Willem II een reuzenstap te zetten richting de Europa League play-offs. Er werd met 1-0 gewonnen, waardoor de achterstand op de nummer zeven van de ranglijst FC Twente tot slechts twee punten werd gebracht. Uit haar laatste vijf gespeelde wedstrijden won de ploeg van trainer/coach Jurgen Streppel twee wedstrijden en verloor het er drie. Bijzonder is dat de ploeg haar laatste acht uitwedstrijden allemaal verloor.

Recente ontmoetingen
Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Heerenveen. Op 27 augustus was in het Abe Lenstra stadion een doelpunt van Sam Larsson voldoende voor een Friese zege en gingen de Blauwvingers met lege handen weg uit Friesland. De laatste keer toen sc Heerenveen op bezoek kwam in het MAC3PARK stadion werd de ploeg met ruime cijfers verslagen. Door Zwolse treffers van Dirk Marcellis, Bram van Polen (2x), Wout Brama en Stef Nijland eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 5-2. Voormalig PEC Zwolle-speler Joey van den Berg kreeg in deze wedstrijd tevens een rode kaart. Een overzicht van de meest recente duels tussen beide elftallen vind je hieronder terug.

27-08-2016        sc Heerenveen – PEC Zwolle       1-0
16-01-2016        PEC Zwolle – sc Heerenveen      5-2
29-08-2015        sc Heerenveen – PEC Zwolle       1-1
07-02-2015        sc Heerenveen – PEC Zwolle       4-0
26-10-2014        PEC Zwolle – sc Heerenveen      2-2

Meer informatie
PEC Zwolle – sc Heerenveen staat zondag onder leiding van scheidsrechter Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Oostrom. Het duel is zondag compleet uitverkocht op de publieke tribunes. Heb je geen ticket weten te bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via ons twitterkanaal of kijk live mee op FOX Sports.