sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Feyenoord

Zondag staat voor PEC Zwolle een mooi affiche op het programma. In het MAC3PARK stadion nemen de Blauwvingers het op tegen koploper Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen  uitgelicht.Vorm
De clubs zijn inmiddels beland in de slotfase van de competitie. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de tegenstander van komende zondag op goede koers naar de landstitel. Afgelopen weekend heeft het echter geen goede zaken gedaan tegen titelconcurrent Ajax in de beladen klassieker in Amsterdam. In de Nederlandse hoofdstad verloor het met 2-1 van de Amsterdammers, waardoor de ploeg van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst hun voorsprong op de Ajacieden kleiner zag worden. Woensdag revancheerde de Rotterdammers zich van deze nederlaag door Go Ahead Eagles in de eigen Kuip met maar liefst 8-0 te verslaan.

Uit de laatste twee wedstrijden behaalden de Blauwvingers een punt. Afgelopen zaterdag werd er in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior, terwijl er donderdag in Kerkrade werd verloren van Roda JC: 2-1. Voor de Zwollenaren worden het dan ook nog spannende weken. De afstand met de onveilige 16e plaats is inmiddels geslinkt naar 5 punten, terwijl ook plek 9 nog binnen bereik is. De afstand naar deze plaats die recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal bedraagt drie punten.  

Recente ontmoetingen 
Eerder dit seizoen troffen PEC Zwolle en Feyenoord elkaar al in Rotterdam. In die wedstrijd zijn de Zwollenaren er niet in geslaagd om voor het eerst sinds 1987 Feyenoord in De Kuip te verslaan. De Rotterdammers waren met 3-0 te sterk. Bijzonder is dat Feyenoord het even lastig heeft in Zwolle. Sinds het gegeven dat PEC Zwolle weer actief is op het hoogste voetbalniveau van Nederland heeft Feyenoord nog geen enkele keer weten te winnen in de Hanzestad. Het duel in Zwolle staat de laatste vier jaar garant voor gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd. Een duel om naar uit te kijken dus. Een overzicht van de meest recente wedstrijden is hieronder te vinden. 

20-11-2016         Feyenoord- PEC Zwolle   3-0 (Eredivisie)               
12-02-2016         PEC Zwolle – Feyenoord 3-1 (Eredivisie)
27-09-2015         Feyenoord – PEC Zwolle 2-0 (Eredivisie) 
24-09-2015         Feyenoord – PEC Zwolle 3-0 (KNVB Beker) 
17-05-2015         PEC Zwolle – Feyenoord 3-0 (Eredivisie) 

Meer informatie
PEC Zwolle – Feyenoord staat zondag onder leiding van scheidsrechter Blom. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven, Schaap en Mulder. Het duel is zondag compleet uitverkocht op alle tribunes. Heb je geen ticket weten te bemachtigen? Volg de wedstrijd dan via ons twitterkanaal of kijk live mee op FOX Sports.