Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Veldhuis Advies; altijd in beweging

Volgens één van de pijlers van PEC Zwolle United is een actief leven een gezond streven. Door kinderen te stimuleren om te bewegen draagt PEC Zwolle een steentje bij aan het positieve effect van bewegen op de gezondheid. Daarnaast activeert PEC Zwolle United ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om ‘in beweging’ te komen en een baan te vinden.

Ook bij Veldhuis Advies, afgelopen zondag tijdens PEC Zwolle - Willem II de balsponsor, is het positieve effect van bewegen op de gezondheid een doorlopend thema. De missie van Veldhuis Advies is om een duurzame bijdrage te leveren aan het geluk en de gezondheid van mensen en ondernemingen. ,,En dat begint bij jezelf,” volgens algemeen directeur Bob Veldhuis.

Bewegen op kantoor
Zoals op veel kantoren ‘zitten’ de meeste werknemers van het advieskantoor het grootste gedeelte van hun tijd. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan fysieke onderbelasting leiden tot gezondheidsklachten, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes, klachten aan het bewegingsapparaat en depressie. Mede door een presentatie van het Kenniscentrum Sport (NISB) in 2014 groeide bij Bob Veldhuis het gevoel van urgentie om vitaliteit en een gezonde leefstijl te gaan stimuleren. Immers is zitten het nieuwe roken!

Bob Veldhuis vertelt hoe Veldhuis Advies vitaliteit stimuleert op het kantoor in Heerde: ,,We hebben in 2015 de principes van ‘Dynamisch Werken’ ingevoerd. Dat betekent onder andere meer beweging op het kantoor. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld verstelbare bureaus, balanskrukken, deskbikes en balance boards aangeschaft. Daarnaast is het ook belangrijk om gezonde voeding en duurzaamheid een basisonderdeel van je werk en levensstijl te maken."

Vitaliteit gaat verder
“Sinds de implementatie op kantoor zien we dat onze aanpak zich ook verspreidt in het privéleven van onze medewerkers”, vertelt commercieel directeur Dick Vos. ,,Een positieve ‘bijwerking’ is dat mensen thuis ook vaker de fiets pakken, er ontstaan fitness- en hardloopgroepjes en er wordt vaker gezond gekookt voor het gezin.”

Verder is er bij Veldhuis Advies aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Via de collectieve ziektekostenverzekering kunnen medewerkers vrijwillig een lifestyle check doen of een training mindfulness volgen. Daarnaast investeert Veldhuis Advies in het werkgeluk van haar medewerkers door opleidingen aan te bieden, zodat mensen zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en uitdagen. En er worden handvatten geboden wanneer er een hoge werkdruk wordt ervaren, zo proberen ze werkstress en burn-outs te voorkomen.

Een gezonde bedrijfsvoering
Vos legt uit dat investeren in gelukkige en gezonde medewerkers niet alleen belangrijk is voor duurzame inzetbaarheid. ,,Iedere ondernemer met personeel heeft met de financiële en organisatorische gevolgen van verzuim te maken. Een zieke werknemer kost een onderneming gemiddeld €233,- per dag en de totale kosten kunnen zelfs oplopen tot €250.000,-, ook als de werknemer uit dienst is gegaan. Investeren in gezonde medewerkers kan dus erg rendabel zijn.”

Veldhuis besluit: ,,Bij Veldhuis Advies zijn we ervan overtuigd dat geluk en gezondheid belangrijk is, ook voor een onderneming. Wij ervaren het zelf en brengen het gevoel en de manier van werken ook graag over op onze relaties. Op onze website kun je meer lezen over vitaliteit en het nieuwe werken. Of schiet Dick of mij gerust aan bij de businessclub.”