sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Unicum voor PEC Zwolle Vrouwen; kampioenspoule bereikt

PEC Zwolle Vrouwen heeft zich als nummer 3 geplaatst voor de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. In eigen huis werd gewonnen van Achilles '29 en dat was voldoende om plaatsing te bewerkstelligen.

De pas achttien jarige Zwolle-keepster Tirsa Postma kon gelijk aan de bak. Een diepe bal op Glenda van Lieshout was een prooi voor de vervangster van de zieke Stephanie Bukovec en de geschorste Moon Pondes. Toch kreeg de doelvrouw al vroeg een treffer tegen.  Melissa Evers wist na een klein kwartier de score te openen. Een afgeslagen hoekschop werd door de aanvoerster buiten bereik van Postma in de lange hoek geschoten: 0-1.
PEC Zwolle Vrouwen was niet van de wijs te brengen en combineerde er lustig op los. Tot grote kansen kwam het niet, maar uit een hoekschop van Babiche Roof kopte Yvette van Daelen bij de eerste paal binnen: 1-1.

Na rust probeerde Achilles '29 opnieuw aan een voorsprong te komen, maar Postma stond goed op te letten. De tussenstanden op de andere velden waren halverwege de tweede helft niet gunstig, maar Roof zorgde twinitg minuten voor tijd dat daar niet meer naar gekeken hoefde te worden. Op aangeven van Maxime Bennink scoorde Roof ijskoud de 2-1. Daarmee was het verzet gebroken. Bennink schoot zelf de wedstrijd in het slot na gepruts van de doelvrouw van Achilles'29 Vrouwen: 3-1.

Na afloop was de stemming uiteraard opperbest. Nog nooit wist het vrouwenteam van PEC Zwolle zich bij de kampioenspoule te voegen. In die poule worden de punten van de vijf teams gehalveerd, waarna koploper FC Twente Vrouwen, Ajax Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, sc Heerenveen Vrouwen en PSV Vrouwen elkaar nog eens tweemaal ontmoeten met als inzet het kampioenschap.

PEC Zwolle Vrouwen - Achilles '29 Vrouwen: 3-1 (1-1).
Toeschouwers: 420     
Scheidsrechter:  dhr. Van der Hoek   
Gele kaarten:  -

Opstellingen:  
PEC Zwolle Vrouwen: Postma, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Weijkamp (90. Sweatman).

Achilles '29 Vrouwen: Verhoeven, Verspaget, Mutsaers, Evers, Theunissen, Bross, Van Lieshout, Rijks, Van Oorschot, Cobussen en Hopmans.

Scoreverloop:
14. Evers 0-1
31' Van Daelen 1-1
72' Roof 2-1
83' Bennink 3-1