sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Succes voor Thomas, Sandler en Lodeweges onderuit

Ryan Thomas heeft met Nieuw-Zeeland een reuzenstap gezet op weg naar het WK volgend jaar in Rusland. De middenvelder van PEC Zwolle versloeg met zijn land in de heenwedstrijd van de finale van Oceanië de Salomonseilanden op overtuigende wijze. Mede door een treffer van Thomas werd het 6-1 voor de All Whites.

Nieuw-Zeeland had geen enkele moeite met de tegenstander, die bij rust al op een 3-0 achterstand stond. Met een rake strafschop na de pauze leek de Salomonseilanden de wedstrijd weer spannend te maken, maar amper drie minuten na deze treffer was het Thomas die de 4-1 liet aantekenen. Dinsdag vindt de return plaats. De winnaar mag zich in november melden voor een nieuw tweeluik met de nummer 5 van continent Zuid-Amerika. De winnaar van die tweestrijd plaatst zich voor het WK.

Philippe Sandler maakte in de Elite League in en tegen Engeland zijn debuut voor Oranje O20. Dit duel onder leiding van bondscoach en PEC Zwolle-assistent-trainer Dwight Lodeweges ging met 3-0 verloren. Sandler komt mogelijk maandag opnieuw in actie. Dan speelt Oranje O20 in Rijnsburg tegen de Portugese leeftijdsgenoten.