Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Recordaantal bezoekers op open dag PEC Zwolle

Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een fantastische blauw-witte open dag. In en om het MAC3PARK stadion konden fans, jong en oud, vanaf 13.00 uur op jacht gaan naar foto's en handtekeningen van alle spelers, trainers en stafleden van PEC Zwolle. Maar er was meer; het gloednieuwe tenue van Craft Sportswear was te koop en er waren heuse persconferenties met Diederik Boer, Bram van Polen en trainer John van 't Schip.

Al snel werd duidelijk dat de open dag nóg meer bezoekers zou gaan trekken dan voorgaande jaren. De ideale weersomstandigheden speelden daarbij ook zeker een rol. Duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in de keuken van de Eredivisionist. De kleedkamer, mixed zone en het spelershome waren vrij te betreden en buiten werden tal van merchandising van de hand gedaan. Bij het bedrukken van de nieuwe PEC Zwolle-tenues werden niet alleen de Zwolse rugnummers gekozen, maar ook opvallend vaak nummer 34, het nummer van Ajacied Abdelhak Nouri, die ook vanuit Zwolle op veel steun kan rekenen.

Om 13.30 uur werden keeper Boer en aanvoerder Van Polen in de businessclub aan de tand gevoeld en een uur later was het de beurt aan Van 't Schip, die bestookt werd met vragen van nieuwsgierige supporters. Zo moest de oefenmeester onder meer antwoord geven op de vraag wat hij van oefentegenstander HZVV vond en wat hij in zijn loopbaan als speler en trainer geleerd had van Johan Cruijff.

Hoogtepunt van de middag was zoals altijd de presentatie van de spelers, technische staf en medische staf. De zomeraanwinsten werden in een spiksplinternieuwe Mercedes van Wensink Mercedes-Benz het eveneens nieuwe kunstgrasveld opgereden. Voorafgegaan door de convenantverenigingen en jeugdelftallen van de club. Even voor half vijf stapte doelman Boer als laatste uit de auto, waarmee de spelerspresentatie tot een eind kwam. Als slotstuk werden er nog verscheidene ballen het publiek in geschoten. Gedurende de gehele middag bezochten ruim 16.500 bezoekers het stadion, waardoor deze open dag de boeken in gaat als drukstbezocht.