Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Reanimatiecursus bij PEC Zwolle

De technische en medische staf van PEC Zwolle, maar ook jeugdleiders en stewards hebben maandag een reanimatiecursus gevolgd in het MAC3PARK stadion. In samenwerking met veiligheidspartner Inprevo kregen ruim veertig medewerkers van de club een cursus reanimatie en AED-gebruik aangeboden.

In deze cursus leerden zij de eerste levensreddende handelingen en wat te doen bij een reanimatie. Daarnaast is het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan bod gekomen.  Als betaald voetbalorganisatie hecht PEC Zwolle veel waarde aan de veiligheid op en rondom het speelveld. De club stimuleert dan ook het aanbieden en ondergaan van dergelijke cursussen. Want via deze weg kan er een bijdrage geleverd worden aan de veiligheid van medewerkers en bezoekers.

Het competent houden van de medewerkers en de BHV-organisatie is één van de onderdelen waarbij Inprevo en PEC Zwolle intensief samenwerken. Dit heeft onder andere als doel om het stadion op het gebied van gezondheid en veiligheid naar een nog hoger niveau te tillen. ,,Inprevo is trots op de samenwerking met PEC Zwolle en wil de komende jaren meegroeien met de club om gezamenlijk het veiligheidsniveau te verhogen”, aldus Aleid Kanis van Inprevo.