sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Queensy Menig bezig aan derde hoofdstuk in Zwolle

Het is zondag 7 mei 2017. Queensy Menig wordt de diepte ingestuurd, maar lijkt kansloos in duel met Jerry St. Juste van sc Heerenveen. Waar de verdediger denkt de bal te kunnen laten uitrollen, glipt de snelle aanvaller langs zijn tegenstander en ontfutselt hem de bal. Vijf tellen later knalt de goaltune door de speakers en is een nieuw jaar Eredivisie binnen handbereik. Samen met Ron Jans zwaait de Ajax-huurling af. Negen maanden later zit Menig weer op zijn vertrouwde plekje in de kleedkamer voor het derde hoofdstuk in Zwolle.

,,Iedereen was verrast toen bekend werd dat ik terug was bij PEC Zwolle”, begint Menig zijn verhaal tijdens de lunch in het spelershome. ,,Ik heb heel veel positieve reacties gekregen van vrienden en bekenden, toen ze hoorden dat ik weer terug zou komen naar Zwolle.” Menig bleek op de slotdag van de transfermarkt het konijn uit de hoge hoed van technisch directeur Gerard Nijkamp. Na de verloren bekerwedstrijd in Alkmaar was het Nijkamp die in de mixed zone het nieuws wereldkundig maakte. Drie dagen later stond de naam Menig voor het derde seizoen op rij op het wedstrijdformulier bij de uitwedstrijd tegen PSV.

De keuze om in de winterstop naar Zwolle te verkassen, was een makkelijke voor de speler die tegenwoordig bij Nantes in Frankrijk onder contract staat, maar de eerste seizoenshelft werd verhuurd aan het Engelse Oldham Athletic. Daar was het vooral fysiek voetbal spelen in strijd tegen degradatie. Niet passend bij de stijl van Menig. ,,Ik kom uit de Ajax-school en ben niet van dat fysieke voetbal. Het voetbal dat we in Zwolle spelen ligt mij veel beter. Ik ben hier heel bekend en de club kent mij ook. Toen ik afgelopen zomer vertrok ben ik PEC Zwolle blijven volgen. Er is een nieuwe trainer en er zijn wat nieuwe spelers, maar PEC Zwolle is nog gewoon PEC Zwolle.”  Toch is de situatie waar de club zich driekwart jaar later in bevindt wel heel anders. Toen Menig vertrok was er vooral opluchting dat het gelukt was om de play-offs te ontlopen. Nu wordt in Zwolle helemaal niet meer gepiekerd over lijfsbehoud en gaat het over die andere play-offs. Er wordt gepoogd om een ticket voor Europees voetbal binnen te hengelen.

Niet alleen PEC Zwolle had interesse in Menig, maar voor een half jaar was een terugkeer naar het MAC3PARK stadion een hele logische stap. ,,Ik had wel ergens anders naar toe kunnen gaan, maar dan moet je aan alles wennen. Dan is het april wanneer je helemaal op je plek zit en dan zit het seizoen er al bijna op. Hier wist ik wat ik kon verwachten. Ik ken de club, de meeste jongens en het soort voetbal.”
Menig heeft voor zichzelf een mooie doelstelling geformuleerd. ,,Ja, ik weet wat ik van mezelf vraag”, klinkt het vastberaden. ,,Alleen ga ik dat niet hardop zeggen. Sowieso ga ik mijn best doen om PEC Zwolle de tweede seizoenshelft verder te helpen.”

Benieuwd naar verhalen van onder anderen Ruben Ligeon, Terell Ondaan en Gerard Nijkamp?
Haal dan nu gratis het Clubmagazine in de PEC Zwolle Fanshop  en je bent helemaal op de hoogte.