sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Prachtig slot voor PEC Zwolle Vrouwen

In Eindhoven heeft PEC Zwolle Vrouwen het seizoen op knappe wijze kunnen afsluiten. Tegen PSV Vrouwen leek een tegentreffer voor rust roet in het eten te gooien, maar niets bleek minder waar. Na rust kwamen de Zwollenaren ijzersterk terug. Aan de hand van de dit seizoen zo makkelijk scorende speelsters Esmee de Graaf en Babiche Roof, werd een 1-2 overwinning geboekt.

Nadat beide ploegen aftastend de openingfase waren doorgekomen, pakte de thuisploeg het initiatief. Via Vanity Lewerissa probeerde het een vroege voorsprong te forceren. De echte overtuiging ontbrak, waardoor PEC Zwolle Vrouwen op de been bleef. Na een goed kwartier leken de Brabanders op een voorsprong te komen. Nadat Rebecca Doejaaren zich de bal te makkelijk liet ontfutselen, werd Lewerissa weggestuurd. Yvette van Daelen leek op tijd om in te grijpen, maar deed dat maar half, waardoor Lewerissa alleen voor Bukovec de trekker kon overhalen. Het was de Canadees-Kroatische keepster die de inzet van de aanvalster onschadelijk wist te maken. In de tegenstoot was ook PEC Zwolle Vrouwen in de buurt van een doelpunt. Esmee de Graaf kreeg de bal in de diepte aangespeeld, moest in één keer schieten, maar zag haar inzet op het dak van het doel belanden. Vier minuten voor rust kwam PSV Vrouwen dan toch op voorsprong. Lucie Akkerman zag haar inzet tegen de onderkant van de lat ketsen en vervolgens in de handen van Bukovec eindigen. De assistent-scheidsrechter op de achterlijn stak echter resoluut de vlag omhoog. Alle protesten van Zwolle ten spijt, werd de treffer goedgekeurd.

In het warme Eindhoven probeerde PEC Zwolle Vrouwen het na rust wel om voor de gelijkmaker te gaan, maar het maakte hier nauwelijks aanspraak op. Het leek zelfs op een 2-0 achterstand te komen, nadat Van Daelen zich liet aftroeven door Lewerissa. Bukovec bleek één op één echter weer de sterkste. Een lange, maar geplaatste bal van Maud Asbroek naar voren leverde even later zowaar de 1-1 op. Esmee de Graaf nam de bal beheerst aan en schoot deze over doelvrouw Angela Christ, die te ver voor haar doel stond. Daarmee kwam De Graaf op zeven treffers, een evenaring van haar totaal uit de vorige twee seizoenen, toen Bunschoten-Spakenburgse ook tot zeven doelpunten kwam. De gelijkmaker leek Zwolle energie te geven, want via een gesmoord schot van invalster Jeslin Niens en De Graaf ging de ploeg van Wim van der Wal op zoek naar meer. Ook Maud Asbroek probeerde het, maar zag Christ keren.

Zes minuten voor tijd kwam PEC Zwolle Vrouwen dan toch op voorsprong. Nurija van Schoonhoven werd hardhandig onderuit gehaald in het strafschopgebied van haar aanstaande werkgever. De strafschop werd hard en hoog in het doel geramd door Roof, die daarmee haar totaal op zestien treffers bracht. PSV Vrouwen probeerde het nog eenmaal, maar slaagde er niet in de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Net als in de reguliere competitie nam PEC Zwolle Vrouwen de punten mee uit Eindhoven. Daardoor sluit het team van Van der Wal het glansrijke seizoen in de kampioenspoule minimaal als vierde af.

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-2 (1-1).
Toeschouwers:
800    
Scheidsrechter: Virancikli 
Gele kaarten: - 

Opstellingen:

PSV Vrouwen:  Christ, Sanders (72. Koopmans), Akkerman, Coolen, Erman, Nouwen (64. Van Schijndel), Kuijpers, Witteman, Yüceil, Van de Wetering (64. Rácz) en Lewerissa.

PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes (80. Vliek), Asbroek (80. Weijkamp), Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Doejaaren (61. Niens).

Scoreverloop:
41. Akkerman 1-0
59. De Graaf 1-1
84. Roof pen. 1-2