Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle wederom ingedeeld in categorie 2

De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is vrijdag door de KNVB bekendgemaakt. PEC Zwolle blijft daarbij ingedeeld in categorie 2. Dit houdt in dat de licentiecommissie de financiële huishouding van de club als voldoende ziet. Deze beoordeling is gebaseerd op de halfjaarcijfers 2016/2017.

Naast PEC Zwolle staan er nog 21 andere clubs in categorie 2. Tien clubs scoren goed en zitten in de beste categorie 3. Twee ploegen vinden zichzelf terug in de zorgwekkende eerste categorie. 

Over de categorie-indeling
De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële situatie van de Nederlandse clubs. De KNVB meent dat transparantie bijdraagt aan het waarborgen van de continuïteit van de Nederlandse competities, omdat het de aandacht en inzet voor een gezonde financiële huishouding vergroot. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.