Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle Vrouwen verliest van concurrent

In Friesland heeft PEC Zwolle Vrouwen een 3-0 nederlaag geleden tegen sc Heerenveen Vrouwen. Beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd in punten gelijk. Het duel was qua veldspel ook negentig minuten lang gelijkwaardig, maar de thuisclub bleke vele malen effectiever.

De eerste helft was er één met weinig hoogtepunten. PEC Zwolle Vrouwen had het meeste balbezit, maar wist zich niet door de hechte defensie van de Friezen te spelen. Dit lukte de thuisploeg ook niet. Pas na een half uur konden de eerste twee kansen worden genoteerd. Dana Philippo schoot van grote afstand in de handen van Stephanie Bukovec en namens de Zwollenaren schoot Babiche Roof de bal net over de kruising. Dat sc Heerenveen Vrouwen met een voorsprong aan de thee kon, was dan ook een fikse domper. Een als voorzet bedoelde bal van Tiny Hoekstra plofte bij de tweede paal zowaar binnen: 1-0.

De tweede helft begon veel explosiever dan de hele eerste helft was. PEC Zwolle Vrouwen wist via Roof ook tweemaal tot een goede kans te komen. Zeker de tweede poging, waarbij de aanvallende middenveldster zichzelf in kansrijke positie bracht, had een beter lot verdiend. De boogbal werd echter doorzien door keepster Devi Venema. Meer en meer drukte Zwolle door, maar het doelpunt viel toch aan de andere kant. Spits Fenna Kalma wist een lage voorzet vanaf links met het hoofd knap in het doel te koppen en bracht daarmee de stand op 2-0.

Daarmee was de angel uit de wedstrijd. In het restant wist PEC Zwolle Vrouwen de wedstrijd niet meer spannend te maken, waardoor de Friezen de wedstrijd zonder problemen uit konden spelen. Bovendien wist de thuisploeg via Dana Philippo in de slotfase de stand zelfs naar 3-0 te tillen.
Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente Vrouwen.

sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-0 (1-0).
Toeschouwers:
350  
Scheidsrechter: Mesbah     
Gele kaarten: Schouwstra (sc Heerenveen Vrouwen) 

Opstellingen:  
sc Heerenveen Vrouwen:  Venema, Philippo (84. Pawirodimedjo), Huls, Schouwstra (87. Huls), Douma, Verleg, Loth, Strik, Van den Heuvel (84. Schra), Kalma en Hoekstra.

PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Asbroek, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf (84. Weijkamp) en Doejaaren (69. Niens).

Scoreverloop:  
40. Hoekstra
63. Kalma 2-0
83. Philippo 3-0