Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle Vrouwen stunt tegen FC Twente

Zaterdagavond stond er een wedstrijd in de kwartfinale van de beker op het programma. PEC Zwolle Vrouwen trapte om 19.30 uur in het eigen MAC3PARK stadion af tegen het vrouwenteam van FC Twente.

Vanaf de aftrap nemen de Tukkers het voortouw, toch is de eerste kans die te noteren valt voor PEC Zwolle Vrouwen. Esmee de Graaf schiet vanaf randje strafschopgebied op het doel, waar de keepster van de gasten uit Enschede de bal eenvoudig kan keren. Twee minuten later meldt FC Twente zich voor het eerst. Via een goede counter staan de Tukkers oog in oog met Nadja Olthuis, de keepster weet echter knap redding te brengen. Met een klein kwartier op de klok, wordt de openingstreffer op het scorebord geschoten. Een hoekschop van PEC Zwolle wordt half verwerkt door de Twentse verdediging, waardoor Nurija van Schoonhoven de afvallende bal in de bovenhoek ramt. Voor de gasten is de achterstand het signaal om er een schep bovenop te doen. Uitstekend keeperswerk van Olthuis voorkomt de diverse malen een gelijkmaker. Na een half uur spelen krijgt de thuisploeg wederom een hoekschop. De bal wordt weggewerkt, maar door Merlin Tiemens weer snel voor het doel geslingerd, daar staat Yvette van Daelen die zich geen moment bedenkt en de bal prachtig in de kruising schiet. Lang kan er echter niet worden genoten van de voorsprong. Nog voor de rust komt FC Twente Vrouwen op gelijke hoogte door treffers van Jansen en Jill Roord. Vlak voor de rust ontstaat er een hachelijke situatie in het strafschopgebied. Heel FC Twente schreeuwt om een strafschop, die door de scheidsrechter niet wordt gegeven. Eshly Bakker roept daarbij wat naar de leidsvrouw, die dat niet tolereert en haar de rode kaart geeft. Zo dient FC Twente de gehele tweede helft met 10 speelsters te spelen.

Na de thee controleert PEC Zwolle Vrouwen het duel. Het team speelt goed in balbezit en er worden pittige duels uitgevochten. Het team van trainer/coach Joran Pot geeft zichzelf na ongeveer 10 minuten spelen de beloning. Een mooie aanval wordt met een schuiver in de hoek door Van Daelen afgerond: 3-2. Het kwartier spelen dat hierna volgt hangt van spanning aan elkaar. Beide teams breken met regelmaat uit en weten kansen bij elkaar te voetballen. Gescoord wordt er echter niet, zodat het nagelbijten ook tijdens de laatste fase van het duel hoogtij viert. FC Twente gaat opportunistisch spelen en pompt de bal veelvuldig met hoge ballen in het strafschopgebied van de Blauwvingers. Gescoord wordt er echter niet, waardoor de stunt compleet is. PEC Zwolle Vrouwen schakelt kampioen FC Twente uit in de KNVB Beker en plaatst zich voor de halve finale! Daarin spelen de Zwollenaren in het paasweekend thuis tegen Ajax. Nadere informatie over de exacte datum, tijdstip en kaartverkoop volgt via deze website en via dit Facebook-account.