Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle Vrouwen sluit 2017 goed af

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond het kalenderjaar afgesloten met een overwinning. In het MAC3PARK stadion was VV Alkmaar Vrouwen de tegenstander. Waar eerder dit seizoen in Noord-Holland nog gezegevierd werd met 1-7, was de ontmoeting in Zwolle een stuk gelijkwaardiger. Een treffer vlak voor tijd vanaf de strafschopstip leverde de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal uiteindelijk de zege op: 2-1.

Al in de tweede minuut mocht Abby Holmes van geluk spreken dat haar overtreding op Katja Snoeijs slechts met geel werd bestraft. De vrije trap werd vervolgens heel knap door Stephanie Bukovec uit het doel geranseld. Keepster Paulina Quaye kreeg aan de andere kant ook geel na een opzichtige handsbal buiten het strafschopgebied. Met een vrije trap van Babiche Roof rook ook PEC Zwolle Vrouwen aan de voorsprong. De eerste helft ging in een razend tempo met kansen over en weer. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar Bukovec hield haar doel schoon, al was Silvie van der Plas met een vrije trap dichtbij de eerste treffer.

PEC Zwolle Vrouwen wist via Maxime Bennink vijf minuten voor rust zowaar de score te openen. Een lobbal verdween over de Alkmaarse doelvrouw: 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Een pegel van Snoeijs tegen de lat schudde PEC Zwolle Vrouwen direct wakker na rust. De gehele rommelige tweede helft hing de gelijkmaker meer in de lucht dan de 2-0 al kreeg Lauri Weijkamp in een ware scrimmage nog een beste kans op die treffer. Zeven minuten voor tijd leek Alkmaar Vrouwen dan toch de beloning te krijgen voor het harde werken. Snoeijs, veruit de gevaarlijkste speelster op het veld, rondde een counter van de bezoekers koelbloedig af: 1-1. PEC Zwolle Vrouwen leek genoegen te moeten nemen met het punt, maar kreeg alsnog de volle buit. Een strafschop vier minuten voor tijd werd doeltreffend afgerond door Roof, waardoor de winst naar PEC Zwolle Vrouwen ging.

PEC Zwolle Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen:  2-1 (1-0).     
Gele kaarten: Holmes (PEC Zwolle Vrouwen) en Quaye (VV Alkmaar Vrouwen)

Opstellingen:  
PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough, Smid, Holmes, Van Daelen (46. Niens), Bennink, Roof, Doejaaren (75. Weijkamp), De Graaf, Van Schoonhoven en Giesen.

VV Alkmaar Vrouwen:  Quaye, Zwerver (60. Bos), Altelaar, Schuiten, vd Velden, A. Visser (60. J. Visser), Snoeijs, Casparij, Kets, Van der Plas (73. Dompig) en Pellens.

Scoreverloop:  
40. Bennink 1-0
83' Snoeijs 1-1
86' Roof pen. 2-1