Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle verslaat Gençlerbirliği SK in Hattem

PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Hattem met 2-0 gewonnen van Genclerbirligi, de Turkse nummer acht van vorig seizoen. Door treffers van Erik Bakker en Youness Mokhtar won Zwolle het duel waar abrupt een einde aan kwam.

Met veel druk op de bal drong PEC Zwolle de Turkse opponent vanaf het beginsignaal naar achteren. Met prima combinatiespel trachtte het team van John van 't Schip de rood-zwarte muur te slopen. Toch was de eerste kans voor Genclerbirligi SK. Etijen Velikonja werd echter voldoende gehinderd door Dirk Marcellis, waardoor diens kopbal net naast ging. Aan de hand van Youness Mokhtar en Ryan Thomas, die eerder op de dag zijn contract bij PEC Zwolle verlengde, ging Zwolle op zoek naar een treffer. Piotr Parzyszek was daar koppend dichtbij en ook Mustafa Saymak rook met een halve omhaal aan de openingsgoal.

Deze treffer kwam uiteindelijk na dik een half uur spelen. Saymak werd hardhandig tegen het gras gewerkt, waardoor Danny Makkelie niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Erik Bakker deed wat er van hem verwacht werd en zette de Blauwvingers op een 1-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft domineerde PEC Zwolle volledig en hing de 2-0 in de lucht. Na een oogstrelende aanval wist Mokhtar, met een harde inzet, twee minuten voor de theepauze zijn team en zichzelf te belonen.

Na rust kregen de Turken, die joegen op de aansluitingstreffer, de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar Petar Skuletic en Renato Escobar Baruffi, na een foute pass van invaller Sander van Looy, mikten oog in oog met Diederik Boer over. Aan de andere kant zagen Bakker en Stef Nijland eveneens twee kansen verloren gaan.

Na goed tachtig minuten kwam er abrupt een einde aan de wedstrijd. Verdediger Ahmet Oguz kreeg binnen een paar seconden twee keer de gele kaart voorgehouden van Makkelie. Toen ook de trainer van Genclerbirligi SK zich ermee bemoeide, ging het mis. Makkelie stuurde ook de coach weg, waarna er een dusdanig grimmige sfeer rond de zijlijn ontstond, dat de leidsman het duel tijdelijk staakte. Dit werd al snel definitief, omdat de onrust bleef aanhouden. 

PEC Zwolle - Genclerbirligi SK: 2-0 (2-0).

Scheidsrechter: dhr. Makkelie 

Rode kaart:  Oguz, twee keer geel (Genclerbirligi SK)

Gele kaart: Yavru, Sam  (Genclerbirligi SK)

Scoreverloop:  35' Bakker pen. 1-0, 43' Mokhtar 2-0.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler (46' Van Looy), Marcellis, Schenkeveld (66' Van de Pavert), Bakker, Saymak (74' Reijnders), Thomas (74' Kvída), Namli (46' Israelsson), Parzyszek (46' Nijland), Mokhtar.

Opstelling Genclerbirligi SK : Sahin, Sam, Ozkan, Pehlivan, Ozdemir, Yavru, Velikonja, Matei, Scekic, Muric, N'diaye.