sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle verliest oefenpartij in Heerenveen

PEC Zwolle heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd afgewerkt. In Heerenveen was de plaatselijke sc de tegenstander. Beide ploegen konden, met het oog op het vrije interlandweekend, experimenteren met de nodige reservespelers. De Friezen stapten na negentig minuten met een 2-0 overwinning van het veld.

Sander van Looy kreeg namens de Zwollenaren de eerste kans na een kwartier spelen, maar keeper Wouter van der Steen voorkwam met de vingertoppen een tegentreffer. sc Heerenveen deed via Michel Vlap direct wat terug, maar het schot van de aanvaller ging riant naast het doel van Mickey van der Hart. Via Henk Veerman kwamen de Friezen halverwege het eerste bedrijf op voorsprong. Veerman werd de diepte ingestuurd en wist met een fraaie lobbal Van der Hart te verschalken. Wouter Marinus (geblokt schot) en Erik Israelsson (redding Van der Steen) verzuimden om vlak voor rust de stand recht te trekken.

Aan het begin van de tweede helft, waarin John van 't Schip de nodige wissels had ingebracht, kreeg Zwolle via Shaquile Woudstra al vlot de kans om op 1-1 te komen. Het schot ging echter voorlangs. Nog geen zestig tellen later lag de bal er aan de overkant in. Mike Hauptmeijer had nog een antwoord op een schot uit de tweede lijn, maar kon niet voorkomen dat Veerman van dichtbij zijn tweede treffer liet aantekenen. Dit bleek ook de eindstand.

Scoreverloop:
22' Veerman 1-0
55' Veerman 2-0

Gele kaarten: Schmidt (sc Heerenveen) en Witteveen (PEC Zwolle)

Opstellingen

sc Heerenveen: Van der Steen, Schmidt, Hoegh, Woudenberg, Amofa, Schaars, Borges, Bruijn, Veerman, Vlap, Rako.

PEC Zwolle: Van der Hart 46' Hauptmeijer), Ehizibue (46' Woudstra), Marcellis (46' Bruintjes), Van Looy, Koppers, Dekker (78' Van Ark), Bakker (46' Van Wijnen), Israelsson, Marinus (46' Van Putten), Parzyszek (46' Witteveen) en Mokhtar (46' Benschop).