Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle verliest nipt op Papendal

PEC Zwolle heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong Vitesse. In een matige wedstrijd, waarin John van 't Schip negen wisselspelers speelminuten gaf, wisten de Arnhemmers een 1-0 overwinning te behalen.

Het meeste balbezit in de eerste helft was voor PEC Zwolle, dat via Terell Ondaan en Youness Mokhtar na een kwartier spelen een opgelegde kans kreeg om de score te openen. Doelman Houwen stond op zijn post en voorkwam de openingstreffer. Jong Vitesse, dat in de competitie nog van de Zwolse bekeroponnent uit de eerste ronde, V.V. De Meern won, loerde vooral op de counter. Via Luc Castaignos en Bo van Essen beet ook de Arnhemse ploeg van zich af. Ondaan kreeg nog de grootste mogelijkheid om de score te openen, maar de watervlugge speler kwam wederom niet tot scoren.

In de tweede helft verscheen een sterk verjongd PEC Zwolle aan de aftrap. John van 't Schip voerde maar liefst zeven wissels door. Zo werd de complete achterhoede vervangen, maar ook de maandag vader geworden Mustafa Saymak maakte zijn opwachting. Na rust waren beide teams meer aan elkaar gewaagd, al viel er maar weinig te beleven. De kansen voor beide teams waren op één hand te tellen en zorgden nauwelijks voor gevaar. Toch kwam Jong Vitesse vijf minuten voor tijd nog tot scoren. Thomas Oude Kotte kreeg de bal achter Mickey van der Hart.

Jong Vitesse - PEC Zwolle: 1-0 (0-0)
Toeschouwers: 
Gele kaart:
Lucassen (Jong Vitesse)

Opstellingen:   
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (46' Woudstra), Freire (46' Van Looy), Marcellis (46' Bruintjes), Van Polen (46' Swart), Bakker (46' Saymak), Dekker (71' Van Wijnen), Ondaan, Namli (46' Marinus), Nijland (63' Witteveen) en Mokhtar (46' Parzyszek).

Jong Vitesse: Houwen, Lucassen, Bosz, Mercan, Vroegh, Van Essen, Ten Teije, Colkett, Oude Kotte, Castaignos en Faye.

Scoreverloop:  
85. Oude Kotte