Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle O14 sluit seizoen af met toernooizege in Praag

Het jeugdteam van PEC Zwolle O14 heeft het seizoen op een sensationele wijze afgesloten! Dit gebeurde in Praag, waar een afwisselend programma voor de spelers in elkaar was gedraaid. Door een mooie sponsorbijdrage reisde het team van trainer/coach Nico Haak afgelopen weekend naar de Tsjechische hoofdstad. Naast diverse uitstapjes in de stad zelf, werd er ook een mini-toernooi gespeeld tegen Slavia Praag, Bohemians Praag en een regionale selectie.

Dit mini-toernooi werd zaterdag afgewerkt op een pittoresk sportpark, met fantastische velden, middenin de bossen net buiten Praag. Het eerste duel tegen Bohemians eindigde in een 1-0 zege voor de Blauwvingers. Het tweede duel werd gespeeld tegen Slavia Praag O14, een fysiek sterke ploeg die afgelopen seizoen kampioen van Tsjechië was geworden. Toen de stofwolken waren opgetrokken na een prachtig voetbalgevecht, stond er een 2-0 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle op het scorebord.

De derde wedstrijd die op de agenda stond was tegen een regionaal team. Na de twee eerdere wedstrijden ebden de krachten wat weg bij de Zwollenaren. De fysiek zware wedstrijd tegen Slavia leek zijn tol te eisen. Want waar PEC Zwolle de kansen niet benutte deden de Tsjechen dat wel. Met nog 5 minuten te spelen keek de O14 dan ook tegen een 0-2 achterstand aan. Waar niemand meer geloofde in een goed resultaat rechtte de Blauwvingers nog eenmaal de rug en scoorden zij op het tandvlees in de laatste 5 minuten twee keer. Door dit gelijkspel kroonde PEC Zwolle O14 zich tot winnaar van het toernooi!

De rest van het weekend bestond uit de nodige tripjes in Praag. Zo werd er een stadswandeling gemaakt en een race gehouden op de kartbaan in Praag alvorens er maandagochtend vroeg werd teruggereisd naar Zwolle. Al met al een mooi avontuur en waardevolle ervaring voor de spelers en staf van PEC Zwolle O14.