sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle JO16 lijdt nederlaag in openingsduel

Zaterdag speelde PEC Zwolle JO16 in het MAC3PARK stadion de eerste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 tegen FC Utrecht JO16. In de voorbereiding op dit seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en pakten de Zwollenaren de winst. Ditmaal waren de lachende gezichten aan de kant van Utrecht, dat met een 0-1 zege van het veld stapte.

Na een korte aftastende beginfase namen de bezoekers uit Utrecht het initiatief. In de elfde minuut leidde dit tot de eerste grote kans voor FC Utrecht JO16, maar doelman Damian van Drenth stond goed opgesteld en voorkwam daarmee een vroege tegentreffer. Zes minuten later voorkwam Drenth wederom een doelpunt, door de bal na een schot van een Utrechter nog net met de hand van richting te veranderen. De Zwollenaren kwamen niet echt in hun spel, waren onrustig en speelden slordig. Er werd veel balverlies geleden en bijna elke tweede bal was voor de Domstedelingen. Dit leidde voor rust nog tot drie goede mogelijkheden voor de gasten. De eerste grote mogelijkheid voor PEC Zwolle was voor Arenchelo Leito in de 26e minuut, maar alleen voor de keeper lukte het hem niet om te scoren. Vervolgens moesten twee spelers van PEC Zwolle JO16 geblesseerd het veld verlaten. Vlak voor het rustsignaal haalde een verdediger van FC Utrecht JO16 nog een bal van Jarno Westerman van de lijn. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de rust gaf trainer/coach Henry van der Vegt nog een aantal tactische tips aan zijn spelers en benadrukte hij dat de tweede helft voor PEC Zwolle JO16 moest zijn. De spelers pakten deze woorden goed op en legden de nodige mooie combinaties op de mat. Het werd meer en meer een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. In minuut 50 belandde de bal uit een mooie omhaal van Kevin Huzink precies in de handen van de doelman uit Utrecht. Daar tegenover stond dat Darrel Lemmert een paar minuten later een bal van de Zwolse doellijn wegwerkte. In de 54e minuut was het FC Utrecht JO16 dat op voorspong kwam. Een vrije trap werd met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd. Bij deze actie raakte keeper Damian van Drenth geblesseerd en moest ook hij het veld verlaten. Na het nemen van de aftrap had Arenchelo Leito de 1-1 op zijn schoen, maar zijn stiftbal ging naast. De Zwollenaren gingen meer en meer op zoek naar de gelijkmaker, waardoor er voor de spelers uit Utrecht meer ruimte ontstond. Uit een counter van FC Utrecht JO16 voorkwam invaller doelman Douwe Knevel de 0-2. Na een paar mogelijkheden over en weer werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag voor PEC Zwolle JO16.

Op  9 september a.s. om 14.30 uur speelt PEC Zwolle JO16 in Arnhem de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse.

Wedstrijdstatistieken
 PEC Zwolle JO16 - FC Utrecht JO16: 0-1 (0-0)

Opstelling:
PEC Zwolle JO16: Damian van Drenth (55. Douwe Knevel), Levay Klooster, Damian Halfwerk, Yannick Brinkman, Thom Olde Weghuis (40. Darrel Lemmert), Mike van Ekeren, Mike Jansen (32. Rik Koelewijn), Daijiro Chirino, Jarno Westerman, Kevin Huzink, Arenchelo Leito (73. Finn van Kommer).

 

Scoreverloop:

54. FC Utrecht JO16 0-1