sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Overijssels onderonsje in kampioenspoule

Vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander in het MAC3PARK stadion is FC Twente Vrouwen. Om 19.30 uur beginnen beide Overijsselse ploegen aan het duel in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen.

Het is de vierde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan dit seizoen. De Tukkers wisten in het eerste gedeelte van de competitie de duels in Zwolle (0-3) en Hengelo (2-1) te winnen en plaatsten zich als koploper voor de kampioenspoule. De Blauwvingers wisten zich als nummer 3 te plaatsen voor die poule en versloegen de lijstaanvoerder vervolgens verrassend met 1-3. Mede door die uitslag verloor FC Twente Vrouwen later de koppositie aan Ajax Vrouwen.

Voor het team van trainer/coach Wim van der Wal was het bereiken van de kampioenspoule al een mooie beloning. Nooit eerder wist PEC Zwolle Vrouwen zo'n succesvol seizoen door te maken. Nu heeft de ploeg het doel om als derde te eindigen achter de favorieten uit Twente en Amsterdam. Daarvoor moet het team nog wel aan de bak. Vorige week werd van naaste concurrent sc Heerenveen Vrouwen verloren (3-0), waardoor de derde plaats aan de Friezen moest worden overgelaten. Ook nummer 5 PSV Vrouwen kunnen nog over de Zwollenaren heen. PEC Zwolle Vrouwen en PSV Vrouwen staan maandag op Tweede Pinksterdag om 14.30 uur in Eindhoven nog tegenover elkaar. Dat is voor Zwolle de laatste wedstrijd van het seizoen. Door het oneven aantal teams is PEC Zwolle tijdens de laatste speelronde vrij.

Moedig PEC Zwolle Vrouwen aan
Zorg dat je er vrijdagavond ook weer bij bent om PEC Zwolle Vrouwen aan te moedigen tegen FC Twente Vrouwen. In de PEC Zwolle Fanshop staan onze medewerkers vrijdag van 8.30 tot 17.30 en van 18.30 tot de aftrap voor je klaar. Ook is het mogelijk om online je kaarten te kopen. Kaarten kosten zowel aan de kassa als online €3,-. Seizoenkaarthouders kunnen gratis naar binnen. Op vertoon van de seizoenkaart kan in de PEC Zwolle Fanshop een ticket worden bemachtigd.