Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Op bezoek bij Dico Koppers

Het is inmiddels alweer ruim 2 maanden geleden dat Dico Koppers tijdens een onschuldige partij voetvolley geblesseerd raakte aan zijn achillespees. Het is niet de eerste keer dat de linksback kampt met een langdurige blessure. Vorig seizoen bij Willem II hield een enkelblessure Koppers maanden aan de kant. Op 4 september werd de pechvogel aan zijn achillespees geopereerd. Opnieuw revalideren na een zware blessure is zwaar. ,,In het begin was ik er wel een weekje echt helemaal klaar mee, maar daarna heb ik de knop omgezet.”

Op bezoek bij Koppers thuis in Woerden vertelt de speler dagelijks bezig te zijn met z'n herstel. Iedere ochtend van maandag tot en met vrijdag vertrekt hij naar de KNVB-campus in Zeist om daar te revalideren. Volgens Koppers is dat de beste plek om te herstellen van een zware blessure, want daar zijn de beste faciliteiten. ,,Iedere ochtend word ik eerst behandeld en vervolgens krijg ik een programma mee dat ik moet gaan afwerken die dag.” Koppers is daar samen met andere geblesseerde spelers uit de Eredivisie bezig met herstellen. Voornamelijk spelers met kruisband- en achillespeesblessures worden daar geholpen. ,,Ik kende een aantal spelers die daar al zijn geweest. Bartholomew Ogbeche van Willem II revalideerde ook in Zeist, hij is nu weer fit. Verder ben ik dagelijks samen met onder andere Anouar Kali (FC Utrecht) die ik ook nog ken van mijn tijd in Tilburg. Je hebt veel steun aan elkaar als je samen revalideert.”

De 25-jarige PEC Zwolle-speler geeft aan erg gemotiveerd te zijn en heel hard te werken om sterker terug te komen. ,,Ik heb er vertrouwen in dat ik sterk terugkom”, klinkt het opgewekt. Inmiddels kan Koppers alweer wat lopen, nog niet hardlopen maar wel wandelen. Koppers krijgt veel steun van zijn teamgenoten, zijn vrienden, familie maar ook zeker van zijn hond. Hij is blij dat hij inmiddels James weer kan uitlaten. Mensen die zijn Instagram volgen, zien wel eens een foto van hem en zijn labradoodle voorbijkomen. ,,Het laat me even niet aan mijn blessure denken, het is een leuke afleiding.” Nu de verdediger geblesseerd is heeft hij wel de tijd om eens op verjaardagen te komen bij vrienden. ,,Dat is prettig om die wat meer te zien in deze periode.” Verder is de oud-speler van onder andere Ajax en Willem II blij met de steun die hij uit alle hoeken krijgt. ,,Het doet je als speler goed als mensen je steunen. Via Facebook kreeg ik warme reacties van supporters.” Ook vanuit PEC Zwolle krijgt hij voldoende aandacht gedurende zijn herstel. ,,De trainer belde me direct na mijn operatie op. Hij vroeg hoe het was gegaan. Verder bellen we elkaar af en toe om even bij te praten hoe het met me gaat. John van ‘t Schip is een hele aardige en rustige trainer. Verder heb ik ook veel contact met Mineke Vegter, onze clubarts. Ik stuur haar geregeld filmpjes van mijn revalidatie, als ik aan het fietsen of wandelen ben.”

Momenteel staat PEC Zwolle verrassend hoog op de ranglijst en is de sfeer uitmuntend. ,,Het is natuurlijk jammer dat ik er geen onderdeel van uitmaak op dit moment, maar ik kom liever straks terug in een team dat lekker draait, dan dat we bijvoorbeeld 16 e staan. We zijn erg stabiel, hebben een goede verdediging en weten het net te vinden. We spelen met weinig druk.”  Koppers probeert zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het team. Zo is hij bij alle thuiswedstrijden aanwezig om het team te ondersteunen. ,,Ik merk natuurlijk ook dat het erg goed gaat. De sfeer is fantastisch. Ik krijg dat ook allemaal wel mee. Ik zie het in de media, of als ik mensen tegenkom zeggen ze tegen mij: ‘PEC Zwolle doet het wel erg goed he?’” Koppers koos deze zomer bewust voor PEC Zwolle. ,,De club past goed bij mij, het is er allemaal erg gemoedelijk. Ik wilde ook graag in Nederland blijven omdat ik nog niet helemaal hersteld was van mijn andere blessure en hier kennen ze mij. Als je naar het buitenland gaat, moet je echt topfit zijn. Bij PEC Zwolle kende ik al wel een paar mensen, dat speelde ook mee. Mickey van der Hart kende ik nog van Ajax en Youness Mokhtar van mijn tijd bij FC Twente.” Vandaag de dag heeft Koppers veel contact met Piotr Parzyszek. ,,Ik kende hem verder nog niet voordat ik naar PEC Zwolle ging. Nu zijn we vrienden en gaan we af en toe met onze vriendinnen ergens wat eten.”

De linksback speelde dit seizoen slechts drie wedstrijden in Zwolse dienst. Twee invalbeurten in de Eredivisie en eenmaal 90 minuten in een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. Koppers hoopt daar eind dit seizoen nog wat wedstrijden aan toe te voegen, maar is voorzichtig. ,,Ik hoop aan het eind van het seizoen nog een aantal wedstrijden te spelen. Het zou ook mooi zijn als we ver komen in de beker. Ik spreek de jongens nu natuurlijk wat minder, maar wil snel weer betrokken zijn bij het team.”