Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Misstap voor Jong PEC Zwolle in Helmond

Jong PEC Zwolle heeft zichzelf in Helmond een hele slechte dienst bewezen. De koploper wist een vroege achterstand aan De Braak niet meer om te buigen en kreeg in blessuretijd bovendien de genadeklap van Jong Helmond Sport.

Bij de eerste kans voor de Helmonders was het al raak. Thomas de Man werd in het strafschopgebied aangespeeld, kon de bal ongehinderd op de borst controleren en vervolgens in de lange hoek afronden: 1-0. Jong PEC Zwolle probeerde om snel de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar had het zichtbaar moeilijk met het veel feller ogende Jong Helmond Sport. Pas na een half uur was het via Joran Swart in de buurt van een doelpunt, maar diens kopbal op aangeven van Jaïro Schet ging hoog over. Marijn van Heugten was aan de zijde van Jong Helmond Sport gevaarlijk met een kopbal. Deze zeilde echter voor het doel van Mickey van der Hart langs. De sluitpost had vlak voor rust twee prachtige reddingen in huis. Zeker de tweede was er één waarmee een zeker doelpunt werd voorkomen. Opnieuw was De Man de schutter namens de thuisploeg, maar de benen van Van der Hart voorkwamen erger.

Waar Jong Helmond Sport in het eerste bedrijf vlot op voorsprong kwam, kregen de Blauwvingers aan het begin van het tweede bedrijf de kans om direct tot scoren te komen. Joran Swart kwam over de linkerflank op en schoot in de korte hoek bijna de 1-1 binnen. Keeper Jamie Watt stond paraat en hield de Zwollenaar van scoren af. Van Heugten verzuimde na een klein uur om de thuislcub op een grotere voorsprong te zetten waardoor Zwolle mocht blijven hopen op een resultaat. Na precies een uur kreeg Jong PEC Zwolle met een tegenvaller te maken, toen de voor rust uitblikende Van der Hart noodgedwongen gewisseld moest worden voor Kevin Reimink. Jong PEC Zwolle wist, ondanks de sterke start van de tweede helft, naar mate het duel vorderde steeds moeilijker aan de overkant van het veld te komen, al kreeg Van Putten nog wel een dot van een kans. Ook Jong Helmond Sport liet zich nog tweemaal zien in aanvallend opzicht, maar Reimink bekroonde zijn invalbeurt met prima reddingen. Ondanks dat moest de keeper in de blessuretijd alsnog de 2-0 toestaan. Na een fout van invaller Destan Bajselmani kreeg Juul Respen vrij baan. In twee instanties werd de 2-0 eindstand op het bord gezet. Hierdoor komt het voor koploper Jong PEC Zwolle nu aan op de laatste twee competitiewedstrijden thuis tegen Jong FC Dordrecht en uit bij concurrent Jong Roda JC Kerkrade.

Jong Helmond Sport - Jong PEC Zwolle: 2-0 (1-0). 
Toeschouwers: 60
Scheidsrechter:  Kok
Gele kaarten: Ten Have (Jong PEC Zwolle)

Opstellingen: 
Jong Helmond Sport:  Watt, Ibrahim, Strijbosch (71. Boujouh), Van Heugten, Lankveld, De Louw, De Man, Houwers, Van Beek, Respen en Verhoeven.

Jong PEC Zwolle:  Van der Hart (61. Reimink), Swart, Ten Have, Van Ark, Bruintjes, Tanriver (72. Kaptein), Jansman (78. Bajselmani), Van Wijnen, Schet, Van der Meer en Van Putten.

Scoreverloop:
5. De Man 1-0    
90+1. Respen 2-0